21 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálSok a rendőr Pécsett karácsonykor

Sok a rendőr Pécsett karácsonykor

csizi2

Pécs minden városrészében dolgoztak a rendőrök Szenteste és a karácsonyi ünnepek többi napján is sokan vannak szolgálatban gyalogosan és járőrkocsikban is. Csizi Péter alpolgármester szerdán házi készítésű süteménnyel és pár jó szó kíséretében köszönte meg az egyenruhások munkáját a város nevében.

Eddig a rendőrség számára is békésen teltek az ünnepek, amit az a két fiatal rendőr is megerősített az alpolgármesternek, akik reggel hét óra óta járőröztek a hatvanezres panelházas városrészben. Ők is, mint az ünnepek alatt szerte a városban dolgozó több társuk, tizenkét órán át vannak szolgálatban.

– Amíg a legtöbb pécsi ünnepel, a rendőreink az utcákat járják, s váltott szolgálatban, nagy erők bevetésével ügyelnek a biztonságunkra. Ezért is gondoltam úgy, hogy a városvezetés és Pécs polgárainak a nevében kifejezem köszönetemet, hálámat munkájuk elismeréseként – mondta lapunknak Csizi Péter miután innivalót, karácsonyi süteményeket adott át az Maléter Pál úton dolgozó egyenruhásoknak.

csizi1

Lapunk még karácsony előtt számolt be arról, hogy rendkívüli intézkedéseket vezet be a rendőrség Pécsen az ünnepek előtt, a két ünnep között és az ünnepek alatt.

– Fokozott rendőri jelenlétet biztosítunk a közterületeken ebben az időszakban. Az ünnepek környékén a közrendvédelmi, közlekedésrendészeti és a bűnügyi területen is erősítünk. Pécsett elsősorban a forgalmasabb közterületeken, a nagyobb bevásárlóközpontokban, illetve azok környékén jelennek meg majd nagyobb számban a rendőrség munkatársai – mondta akkor Molnár Katalin, a megyei rendőrség szóvivője.

csizi5

Ilyenkor – főleg karácsony idején – azokat küldik az utcára, akiknek nincsen családjuk, fiatalok, de a rendőri vezetők a lehetőségekhez képest megpróbálnak az egyéni kéréseknek is eleget tenni, úgy, hogy az állomány tagjai közel egyenlő mértékben vegyék ki részüket az ünnepek alatti túlszolgálatból.

LOF_2012

Csütörtökön Hoppál Péter országgyűlési képviselő a keleti városrészben látogatta meg az ünnepek alatt dolgozó zsarukat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő