16 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekHa most ébredt, csak ezt olvassa el!

Ha most ébredt, csak ezt olvassa el!

 Sok hír egy rövid cikkben azoknak, akik utálnak olvasni, de kíváncsiak, mi történt szerdán Pécsett.

Átvariálják a szakokat 

Befejeződött a Pécsi Tudományegyetem átvilágítása, amelynek egyik nem titkolt célja az oktatásban eddig meglévő párhuzamosságok megszüntetése volt. Bódis József rektor még az átvilágítás folyamán úgy nyilatkozott, hogy a PTE is alkalmazkodik azon törekvésekhez, amelyek növelni szándékozzák a diplomák munkaerő-piaci értékét, így azon képzések kerülhetnek veszélybe, amelyek iránt alacsony a kereslet és nem kapcsolódnak szervesen a piaci igényekhez.

Eltűntek a kéregetők? 

Két hete él az a pécsi rendelet, amelynek értelmében kitiltották a belvárosból és az EKF alatt felújított közterületekről a padokon fetrengő, óbégató részegeket. Körtúrán teszteltük, hogy mennyire jött be a szigor, és úgy tűnik eltűntek a megszokott arcok a Széchenyi tér környékéről. Részletek ITT.

Brutális kutyagyilkosság

200 ezer forint pénzbüntetéssel megúszta az a férfi, aki agyonlőtte Bajnok nevű vizsláját, mert megharapta a kezét. A szederkényi vadász születésnapján a vendégek szeme láttára lőtte agyon az öthónapos vizslát. Rumszauer Eriket állatkínzás miatt jogerős ítéletben marasztalta el a Pécsi Törvényszék.

Legendák zenélnek majd Pécsen

Szörényi Levente, Szörényi Szabolcs és Bródy János részvételével Pécsen, a Kodály Központban indul 2015. február 7-én az Illés 50 turné Magyarországon – jelentették be a koncert szervezői szerdán. A legnagyobb slágereket adják elő, szám szerint több mint harmincat.

Sokat tévézik a Z-generáció

Érdekes eredményre jutott a közelmúltban egy pécsi kutatás. A feltételezésekkel szemben úgy tűnik, a televízió egyre nagyobb népszerűségnek örvend a mostani középiskolások, egyetemisták körében. Hogy mi ennek az oka? És hogy miként változtak a fiatalok tévénézési szokásai? Íme a válaszok!

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő