26 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálCsodás szökőkutat kaptak az uránvárosiak

Csodás szökőkutat kaptak az uránvárosiak

Felsorolni is nehéz vállalás lenne, hogy az elmúlt időszakban milyen fejlesztések valósultak meg Pécs egyik legdinamikusabban fejlődő városrészében, Uránvárosban. A fejlesztéssorozat legújabb állomása a környék ismert és szeretett szökőkútjának felújítása volt, melynek pénteki átadóünnepségén még a városrész „első fecskéi” közül is részt vettek lakók.  

A finisébe ért az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb uránvárosi fejlesztéssorozata, melynek keretében többek között megújult a Hajnóczy Piac és környéke, felújítottak megannyi járdát, új parkolókat alakítottak ki. Az Uránvárost érintő komplex fejlesztési projekt részeként valósult meg a „Zöld város” program, melynek során 366 millió forintos pályázati támogatásból zöldülhetett meg a városrész egy jelentős része, a Laterum Hotel és a Bihari János utca közötti szakasz.

– A városrész nagyszabású megújítása innen, a Kőrösi Csoma Sándor utcából indult el még 2010-ben. Első lépésként ennek a szökőkútnak a környezetét rendeztük: padokat telepítettünk, felújítottuk a teret, és kitisztítottuk a kutat. Később egyre nagyobb területen megindulhattak a munkálatok, az utcában parkolókat alakítottunk ki, és a Hajnóczy utcai fejlesztések is elstartoltak – mondta el a pénteki ünnepségen Decsi István, Pécs alpolgármestere.

Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy korábban egy elöregedő városrész volt Uránváros, mára azonban egy olyan környék, ahol a fiatalok, családosok is jól érezhetik magukat.

– A mai átadóünnepséggel nem ér véget a nagyszabású fejlesztéssorozat, hiszen szeretnénk, ha a játszóterek is megújulnának, az orvosi rendelők jobb állapotba kerülnének, de terveink között van, hogy a gyermekorvosi rendelőt is új köntösbe öltöztetjük. A tervek nem maradnak csak tervek, hiszen a szomszédos épületben hamarosan megindulnak a munkálatok, aminek végeztével három új gyermekorvosi rendelőt fogunk átadni az uránvárosiaknak parkolókkal, védőnői szolgálattal – tette hozzá Decsi István.

Az ünnepségen több olyan lakó is jelen volt, akik a városrészben nőttek fel, és máig aktívan részt vesznek Uránváros életében. Bundy János, „Bundy bácsi” elmesélte az eseményen, hogy ő még a szökőkút ötven évvel ezelőtti átadására is emlékszik, de nem felejti azt a pillanatot sem, amikor közel pár évvel ezelőtt elhangzott, hogy a nagyszabású felújítássorozat részeként a szökőkút is megújul majd.

A kellemes nosztalgiázást követően az uránvárosiak együtt kapcsolták be a szökőkutat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő