13 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapPécs AktuálA drog nem mentheti fel P. Lászlót

A drog nem mentheti fel P. Lászlót

A legolcsóbb droggal kábította magát P. László, akit Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsítanak. A 26 éves fiatalember pár száz forintot költhetett a „pod” fantázianévre keresztelt szerre.

Ezer forintból, hét szál cigarettára való anyag is kijön abból a kábítószerből, amelyet a gyilkosság éjszakáján fogyasztott P. László – mondta a gyanúsított ügyvédje, Sólymos Sára ügyvéd. A szert állítólag por formában vette a Komlói úton, egy dílertől, s azt rászórta a cigarettára.

Ismert, hogy a férfi saját elmondása szerint két liter bor mellett szintetikus drogot is fogyasztott akkor, ám Szemelyácz János, a Pécsi Drogambulancia vezetője szerint a kábítószer fogyasztása nem mentheti fel az elkövetőt. Erre csak azokban az esetekben van mód, ha patológiás részegséget állapítanak meg – mondta.

A drogambulancia vezetője elmondta: ezek alapvetően serkentő hatású szerek, fokozzák a szexuális vágyat, de a fogyasztó személyiségtől függ az, hogy mit vált ki belőle egy ilyen szer. Önmagában a drog nem késztet efféle bűncselekmények elkövetésére.

A „pod” a dizájner drogok közé tartozó szer lehet, amelynek vegyületét előre kitalálják, a hatásukat pedig a fogyasztók visszajelzései alapján mérik le, aztán ha bejön, akkor gyártják kilószámra. Ezek különféle vegyi anyagokból álló kotyvalékok, előállításuk rendkívül olcsó. Van olyan is köztük, amelynek fecskendőnyi adagja olcsóbb, mint egy csomag rágó, mindössze 80 forintba kerül.

Még így is jól jár mindenki az eladók sorában, a mérget csak a fogyasztó kapja meg. A laboráns nem is tudja, milyen mocskot hozott össze.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő