Hirdetés

A szombaton átvonuló hidegfront leginkább az ország keleti felét sújtotta, heves esőzéssel, jégesővel. A hét utolsó napjára az időjárás megnyugszik, a hőmérséklet valamelyest visszaesik.

Heves viharok érték el szombat este dél felől az országot, amelyek helyenként az Alföldön, valamint északkeleten okoztak felhőszakadást, jégesőt és viharos széllökéseket – írja az Időkép.hu. Nem egy helyen hullott annyi csapadék, mint máskor közel fél, vagy akár majdnem egy hónap alatt. Eközben északkeleten nagy méretű jégesővel érkező heves zivatarok is kialakultak – tudósított a portál. A Tokajhoz közeli Tiszanagyfaluban például tojás és mandarin nagyságú jégszemek hullottak.

A Meteo Mecsek közösségi oldalán közzétett bejegyzések szerint vármegyénkben Sombereken és Villányban is volt jégeső, a hajnali órákban pedig Mohács térségét érte el komolyabb zivatar.

A front átvonulása után nyugodtabb időre számíthatunk. Igaz, vasárnap a napos időszakokat többfelé zavarhatják fátyol- és gomolyfelhők, viszont csak helyenként alakulhatnak ki futó záporok, zivatarok, amelyek az esti órákra sok helyen megszűnnek – olvasható az Időkép előrejelzésében. Már csak elszórtan az Alföldön, az Északi-középhegység térségében és néhol esetleg a Dunántúl déli tájain valószínű egy-egy zápor, esetleg zivatar a mérkőzés ideje alatt. Délutánra 26 és 33 fok közé melegszik a levegő.

Hirdetés