20 C
Pécs
kedd, június 18, 2024
KezdőlapCsemegeA kiegyensúlyozott táplálkozás a hosszú távú egészség egyik kulcsa

A kiegyensúlyozott táplálkozás a hosszú távú egészség egyik kulcsa

Valószínűleg mindenki találkozott már különféle étrendi ajánlásokkal vagy próbált ki bizonyos diétákat. Ha megtaláltuk a számunkra ideális táplálkozási formát, nagy lépést tehetünk egészségünk érdekében, hisz az étkezés jelentősen befolyásolja a minőségét.

A helyes táplálkozás javítja az egészségügyi állapotunkat

Többször hallhattuk már, hogy az egészség a belekben kezdődik. Nem véletlenül terjedt el ez a nézet, mivel az emésztés megfelelő működésének fenntartása, valamint a bélflóra egyensúlya kulcstényező az immunrendszerünk védelmében. Sőt, a beleinkben élő baktériumok az idegrendszerünk állapotára is kihatnak, épp ezért érdemes komolyan venni a kiegyensúlyozott táplálkozás alapelveit, melyek megvalósításához a Yolofood étlapján található egészséges ételek is hozzájárulnak.

Egyes becslések szerint a legtöbb áldozatot szedő krónikus betegségek jelentős részének, mintegy 70-80 százalékának kialakulásában az egészségtelen táplálkozás kiemelt szerepet játszik. A hétköznapokban nem mindig egyszerű minőségi élelmiszereket fogyasztani, mert a rohanás nem teszi lehetővé, hogy a legkiválóbb alapanyagokkal dolgozzunk.

Az efféle eshetőségekre születtek meg azok az ételszállító szolgáltatások, amelyek keretében az egészségcéljaink figyelembevételével tápanyagdús és ízletes fogásokhoz juthatunk, amelyek minden szempontból támogatják a szervezetünket. Mindez nem a lemondásokról szól, hanem a változatosságra fekteti a hangsúlyt.

Ha nem figyelünk oda

A sokunk által ismert civilizációs betegségek alapvetően 4 tényezőre vezethetők vissza, melyek között a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás és az inaktivitás mellett a helytelen táplálkozás is helyet kap.

Hazánkban a túlsúly és az elhízás a felnőtt emberek 65 százalékát érinti. Az olyan szív- és érrendszeri események, mint a stroke vagy szívinfarktus aránya is számottevően növekszik, a halálesetek feléért ezek felelnek. A cukorbetegséggel élők száma körülbelül 700-800 ezer főre tehető, de a rejtett esetekkel együtt inkább 1 millió felé tendál az érték.

A korábbi megfigyelések alapján a krónikus megbetegedések szoros kapcsolatban állnak a táplálkozási szokásainkkal, ebből adódóan minél fiatalabb korban célszerű elkezdeni az ezzel összefüggő edukációt.

Hogyan alakítsuk ki étkezésünket?

A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étkezésnek minden életszakaszban meghatározó jelentősége van. Nincs szükség arra, hogy egyes élelmiszereket kizárjunk az étrendből. Az egyéni szükségletek betartására javasolt törekedni, mely kivitelezhető az összetevők rugalmas kombinációja mellett is.

Az okostányér ajánlás közelebb hozza az egészséges étkezést és annak megvalósítását, és megmutatja, hogy miből mennyit tanácsos fogyasztani. A gyümölcsök és zöldségek, a jó minőségű fehérje- és szénhidrátforrások, illetve a zsiradékok mind elengedhetetlenek az egészséges étkezéshez.

Némi odafigyeléssel és tudatossággal már rövid időn belül javíthatunk az életminőségünkön!

(x)

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő