Hirdetés

A varázslatos Meseerdő hamarosan megnyitja kapuit az egykori vidámpark területén. A munkák jól haladnak, már a mecseki óriás is megérkezett a helyére.

A pécsi vidámpark 1961-ben létesült, de 50 évvel később, 2011-ben végleg bezárta kapuit. A terület ezután sok-sok évig várt a jobb sorsra, amíg tavaly ősszel meg nem jelentek ott a munkagépek. A Biokom NKft. a Pintér János Parkmegújítási Program keretében kezdte meg az ikonikus pécsi helyszín átalakítását, ahol hamarosan egy varázslatos Meseerdő várja a kisgyermekes családokat óriásokkal, törpékkel, sok kalanddal egy csodás környzetben.

A szükséges bontási és tereprendezési munkálatok után a projekt tavasszal végre az alkotási fázisba lépett. A helyszínt Péterffy Attila polgármester és Siposné Bikali Éva önkormányzati képviselő is bejárta Meixner Barnával, a városüzemeltetési társaság ügyvezetőjével.

– Amikor elindítottuk a parkmegújítási programot, a volt vidámpark megújítása az első elképzelések között szerepelt – idézte fel Meixner. – A Meseerdő gondolata tehát már évekkel ezelőtt megszületett, a megvalósításban pedig Császár Levente meseíró volt segítségünkre.

A 12 állomásos tematikus parkban ugyanis az író Dömörkirály című meséje kel majd életre. A történetben óriások és törpék segítségével ismerhetjük meg a pécsi mondavilágot, így a helyszínen ezek a különleges lények is megjelennek. A mecseki óriás szobra, amelyet Baráth Gábor maszkfaragó, építész készített, már meg is érkezett a helyére. A parkban rajta kívül láthatjuk majd az óriások szobáját és egy óriási bányászlámpát, a tündérek faluját, sőt még egy tróntermet is berendeznek az egyik állomáson. Mindezek mellett a városüzemeltetési társaság sok egyéb installációval és meglepetéssel is készül.

Péterffy Attila polgármester a bejárás után hangsúlyozta, az önkormányzat szándéka az, hogy a Mecsek újból részévé váljon a pécsiek mindennapjainak. Ezt segítette többek között a Misina Tetőpont felújítása, valamint a Meseerdő kialakítása is. Érdemes kiemelni, hogy mindkét projektbe úgy kezdtek bele, hogy előtte kikérték a lakosság véleményét arról, milyen fejlesztéseket szeretnének látni. Az eddigi tapasztalatokat látva a városvezető úgy véli, a közösség értékeli, ha egy-egy projekt az ő szándékai szerint valósul meg.

A vidámpark területén a munkálatok egyébként jól haladnak, a pécsi családok májusban már birtokba is vehetik a szó szerint mesés helyszínt.

Hirdetés