Hirdetés

A Pécsi Szúnyog csapata az önkormányzat és a Biokom NKft. jóvoltából hamarosan elkezdi osztani a szúnyoglárva-gyérítő tablettákat. Ezek segítségével megelőzhető, hogy a kiskertekben lévő esővízgyűjtőkből, egyéb udvari felületekről a kártevők kikeljenek.

Az ingyenes tablettákat április 19-én, pénteken 16.00–18.00 között a PTE Szentágothai Kutatóközpont melletti füves téren – rossz idő esetén pedig az épület aulájában – lehet átvenni, ahol a szakemberek tanácsadással is készülnek a lakosságnak.

A házak körüli kis vízgyülemeket szeretik a szúnyogok

A Rovar Piknik óriásrovarai is segítenek kicsiknek és nagyoknak egyaránt elmagyarázni, miért fontos a megelőzésre fókuszálni, amikor a csípőszúnyog problémáról beszélünk.

A megelőzés – amely nem lehet kellően hatékony a lakosság bevonása nélkül – rendkívül fontos a szúnyogártalom kialakulásának megakadályozása, enyhítése tekintetében. Ebben a Pécsi Szúnyog csapata is kiveszi a szerepét, ezért a Biokom megbízásából már április elején megkezdték a városban a tudományos felmérést. Ennek köszönhetően szükség esetén a biológiai vagy kémiai irtást időben meg lehet kezdeni.

Hirdetés