6 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapAbszolút PécsA titkok kamrája kitárja kapuit – országos lesz a pécsi Harry Potter-verseny

A titkok kamrája kitárja kapuit – országos lesz a pécsi Harry Potter-verseny

Kis pécsiek, gyerekek, a szürke muglik hétköznapjaiból most egy varázslatos világba csöppenhettek!

Pályázaton elnyert egymillió forintos támogatás segítségével a Pécsi Meszesi Általános Iskola az idei tanévben – immár második alkalommal – is megrendezi a varázslótanonc kalandjait feldolgozó háromfordulós megmérettetést, mely közben országossá bővült.

Ez a Harry Potter Országos Verseny!

A kihívás fő célja a tehetséggondozás, a tanulók műveltségének, azon belül szövegértésük, logikus gondolkodásuk, kreativitásuk és kommunikációs képességük fejlesztése.

A szervezők a versenyre ötödik és hatodik évfolyamos tanulók jelentkezését várják, akik szeretnének négyfős csapatban a szürke muglihétköznapokból egy varázsvilágba zarándokolni. A vetélkedő háromfordulós lesz, két online esemény és egy helyszíni döntő megrendezésével, ahová az első és második forduló összesített eredményei alapján lehet bekerülni.

A döntő valamennyi résztvevője emléklapot kap. A verseny első három helyezettjének oklevelet nyújtanak át, valamint könyv- és tárgyjutalomban részesülnek. Három kategóriában (legjobb filmjelenet, jelmez, legkreatívabb csapat) a legjobb eredményt elérők különdíjban (oklevél, tárgyjutalom) részesülnek.

A jelentkezés határideje február 26., amit ezen a linken tehetnek meg a csapatok.

A részletes tájékoztató és a versenykiírás az iskola honlapján olvasható, illetve az alábbi plakáton:

A szuper, eredetileg pécsi vetélkedőről itt írtunk korábban.

A Pécsi Meszesi Általános Iskola a Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett, az NTP-TMV-23-0099 azonosítószámú „Tanulmányi és művészeti versenyek megrendezésének támogatása” című pályázaton nyerte az egymillió forintos vissza nem térítendő támogatást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő