Hirdetés

Két év után ismét élőben rendezték meg a Pollack Expót, a legnagyobb vidéki műszaki-építőipari szakmai kiállítást és konferenciát.

Február 24-én és 25-én 100 előadással, több mint 110 kiállítóval várják a műszaki, illetve a mérnöki tudományok újdonságai és megoldásai iránt nyitott egyetemi hallgatókat, a gyakorló szakembereket és az érdeklődőket az újra élőben megrendezett Pollack Expón.

Zag Gábor a megnyitón

Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara által immár 15. alkalommal megrendezett szakmai kiállítás és konferencia megnyitóján az egyetem és a kar vezetősége együttműködési megállapodást írt alá az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének, valamint a Baranya Megyei Mérnöki Kamarának a képviselőivel, ezt követően pedig Zag Gábor alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.

Mint mondta, a Pollack Expo három fogalom köré szerveződik. Ez a három fogalom a tradíció, az innováció és a kooperáció.

– A tradíció nem csak a Pollack Expo másfél évtizedes történetére vonatkozik, hanem a korábbi időszakban, immár 45 éve, a kar aulájában megtartott szaknapokra is. A rendezvény újabb és újabb elemekkel bővült az évek során, idővel már nem csak az egyetemisták, nem csak az egyetem, hanem jóval szélesebb közönség számára is igazán vonzó programmá vált – mondta az alpolgármester.

Zag Gábor az innováció fogalmára térve kiemelte, hogy a városvezetés célkitűzése Pécs gazdaságának fejlesztése. Elsősorban olyan iparágakat szeretnének a városba vonzani – folytatta – amelyek csúcstechnológia alkalmazásával magas hozzáadott értékű termékeket állítanak elő és olyan magasan képzett dolgozóknak adnak munkalehetőséget, mint amilyenek a műszaki és informatikai karról kikerülnek.

– A kooperáció talán a legfontosabb, a rendezvény jelentős hangsúlyt fektet az összefogásra, legyen szó karok közötti kooperációról, szakmai partnerekkel és vállalkozásokkal folytatott együttműködésekről, avagy az egyetem és a város kapcsolatáról – mondta az alpolgármester, majd hozzátette, hogy ez a három fogalom – tradíció, innováció és kooperáció – együtt igazán egyedivé, igazán pécsi rendezvénnyé teszik a Pollack Expót.

Galériánk az első napról:

Ahogy azt korábban megírtuk, a Pollack Expo látogatói idén többek között betekintést nyerhetnek az építészeben alkalmazott 3D nyomtatási lehetőségekbe, megismerhetik az épületgépészet „okos” kelléktárát vagy az autóipari szoftvertesztelés jövőjét, megtudhatják, hogyan lehet utólag javítani a hulladékból keletkezett tüzelőanyag minőségét, és azt is, hogy hogyan lehet villamosenergiát termelni a tetőbe integrált napelemekkel. A kiállítóterekben pedig bemutatják például, hogy néz ki egy hidrogéntüzelőanyag-cellával működtetett hajó, „munkavédelmi divatbemutatóra” is sor kerül, valamint egy látványos zsaluzatépítő versenyt is láthatunk.

 

Hirdetés