21 C
Pécs
hétfő, július 22, 2024
KezdőlapPécs AktuálA Tüke Busz már felkészült a hőségre

A Tüke Busz már felkészült a hőségre

Minden nyárral együtt jár: ha hőségriadó, akkor klíma vagy tetőszellőztetés a buszokon és minden ajtón biztosított a fel- és leszállás. A társaság nyári intézkedéseiről szóló közleményét az alábbiakban közöljük.

A pécsi közösségi közlekedésben a klímák üzembe helyezése a levegő hőmérsékletének is függvénye: amennyiben az országos tiszti főorvos elrendeli a hőségriadót, a klímával ellátott autóbuszokon is működnek légkondicionáló berendezések – írta a Tüke busz közleményében.

A klímával nem rendelkező autóbuszokon a tetőszellőztető
folyamatos nyitott állapota segíti a járművek utasterében a levegőcserét.

A társaság az utastér átszellőzése és a gyorsabb utascsere elősegítése érdekében a legmelegebb nyári napokon átmenetileg az elsőajtós felszállási rendet is felfüggeszti, így az utasok felszálláskor a hátsó ajtókat is használhatják.

A busztársaság időben gondoskodott arról, hogy megfelelő, szakszerű karbantartást, valamint tisztítási és ózonos fertőtlenítési eljárást követően a klímák ismét üzemeljenek az autóbuszokon.

A teljes járműállományból jelenleg 40 autóbusz rendelkezik légkondicionáló berendezéssel.
Az autóbuszvezetők, forgalmi kollégák több éves tapasztalatai és visszajelzései alapján elmondható, hogy a klímaberendezések működése ellenére előfordul, hogy egy-egy utas a felszállást követően kinyitja az ablakokat, így a klíma hatása nem érezhető az utastérben.

Fontos tudni, hogy a városi autóbuszok utastér klímáinak hatékonysága nagyon változó lehet, mivel az egyértelműen függ az autóbusz-megállók távolságától, az ajtók nyitott állapotának idejétől, és az ajtók számától.

A Tüke Busz Zrt. a meleg nyári napokon történő utazáshoz azt javasolja utasainak, hogy visszazárható palackban vagy kulacsban vigyenek magukkal hűsítő vizet, amit utazásuk során szükség szerint akár az autóbuszokon is el tudnak fogyasztani – hívta fel a figyelmet sajtóközleményében a társaság.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő