Hirdetés

Nyár elején végre lehullt a lepel az immár tizenhat éve a beteg gyermekek mosolyáért elszántan munkálkodó Nevetnikék Titkos Projektjéről. Akkor adták át hivatalosan a PTE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi Betegellátó Osztályának új épületét, amelynek csinosításán már tavaly október óta gőzerővel dolgozik az alapítvány.

Csaknem háromszáz négyzetméternyi falfelületet festettek le a Nevetnikék tagjai, kétszáznál is több önkéntessel, akik festőképzés után, szakember irányításával végezték el a feladatot – olvasható az alapítvány közleményében. A falakon Pécs ikonikus helyszínei, kulturális értékei kaptak helyet, a játszószobát pedig kiváló hazai játékgyártók segítségével rendezték be.

A város nevezetességei, varázslatos utcaképek és a Mecsek lankái fogadják a látogatót a folyosón, a betegszobákba lépve pedig egy-egy neves épületben találjuk magunkat. Fontos kulisszatitok, hogy a kórtermeket ismert helyi cégek fogadták örökbe, az ő anyagi és önkéntes támogatásukkal valósulhatott meg a nagyszabású munka.

– További izgalmas feladatok várnak ránk, ezért közösségi ötletelésre hívunk mindenkit. Szeretnénk ugyanis együtt kitalálni, milyen állatok népesítsék be a falakon Pécs utcáit – árulta el Kőműves Glória, a Nevetnikék alapítója. – Érdemes körülnézni a közösségi oldalunkon, ahol a képek alá kommentben várjuk az állati jó ötleteket. A legkiemelkedőbbeket pedig megtervezzük, és felfestjük a folyosóra, sőt, a legjobb javaslatokat meg is jutalmazzuk!

A Nevetnikék kapcsolata a Pécsi Gyermeksebészettel hosszú távra nyúlik vissza. Évek óta jelen vannak náluk kórházi élményprogramtartók által, illetve a beteg kis hősöket megajándékozó kincsesláda projektjük is nagy sikerrel működik az osztályon. Az alapítvány munkatársainak nem titkolt célja, hogy a közeljövőben minél több gyermekkórházi helyszínen járuljanak hozzá, hogy kellemesebb környezetben gyógyulhassanak a betegek.

Ehhez várnak további kéznyújtást felelősen gondolkodó vállalatoktól és magánszemélyektől, akik szívesen segítenének, hogy a sárga-kék ruhások is segíthessenek.

Hirdetés