31 C
Pécs
kedd, július 23, 2024
KezdőlapPécs AktuálA Zsolnay családnak elege van a szírből

A Zsolnay családnak elege van a szírből

A Zsolnay család kőkemény hangvételű levélben osztotta ki a pécsi Zsolnay-gyár szír származású tulajdonosát és feleségét. Egészen kőkeményen megmondták a hazánkban letelepedő gyárosnak, hogy mihez tartsa magát. 

Mattyasovszky-Zsolnay Zsófia, Mattyasovszky-Zsolnay-Brückler László és dr. Mattyasovszky-Zsolnay Viktor jegyzi azt a levelet, amit eljuttattak a sajtóhoz.

Az OK!Pécs által leközölt írásban olyan súlyos állításokat fogalmaznak meg, amelyek szerint a korábban órahamisítás miatt jogerősen elítélt, jelenleg a pécsi Zsolnay-gyárat birtokló szír mágnás,  Bachar Najari és felesége, Cséplő Petra is felkötheti a nadrágját.

A Zsolnay-család tagjai a gyárat vezető Treitz Ferencnek címezve azt írják utolsó figyelmeztetésként, hogy amennyiben nem fejezik be zaklatásukat, akkor megindítják a Zsolnay Porcelánmanufaktúra ellen a névhasználat eltiltása iránti pert.

közgyűlés, zsolnay2, hl02
A családtagok Páva Zsolttal, Pécs polgármesterével már megállapodtak korábban

A család azt is sérelmezi, hogy félrevezették a közvéleményt, miután a távirati irodával is azt közölték, hogy a Zsolnay uniós védjegyét törölték a manufaktúra kérésére, ám ez nem igaz, mert azt már októberben elutasította az Európai Unió Szellemi Tulajdon Hivatala.

A levélben az áll, hogy a cégvezetés „rosszhiszeműen szélhámoskodik a Zsolnay névvel”, és teljesen jogszerűen kötöttek szerződést a várossal. Najariék ráadásul semmit nem tudnak a Zsolnay családról, a névről, nem tisztelik a várost sem. Mindeközben folyamatosan fenyegetőznek és botrányokat keltenek.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő