Szuper gyerekedzések indulnak Pécsen!

Bár még zakatol a nyár, érdemes már most körülnézni, milyen gyereksportokra lesz lehetőség Pécsen, szeptembertől. Jó hírünk van, a városban számos szuper jó lehetősége van a kicsiknek mozgásra, amire érdemes még az őszi szezon előtt jelentkezni! A teljesség igénye nélkül szemezgettünk a pécsi gyerekedzések között.

Ninja training

A magyar Ninja Warriorból ismerős pécsi Horgas Pepe szeptembertől ismét Pécsen tart gyerekedzéseket. A parkouros, alpinista, akrobata edző Pécsen egy rendhagyó és izgalmas edzés keretein belül mozgatja meg a kicsiket, ahol a tévés vetélkedőből ismert mozgáskultúra alapozása és elsajátítása lesz a cél. Ilyenkor a terem egy komplett akadálypályává változik, amik nehezebbnél nehezebb elemein kell az iskolásoknak keresztül küzdeniük magukat. Pepéről itt írtunk bővebben.

Még több információ itt!


Shaolin kungfu

Iskolás kiscsoportot (6-8 év) és nagycsoportot (9-12) is indít a SKAH Pécs Sportegyesület Pécsen, aminek keretein belül a gyerekek tanulnak esésiskolát, formagyakorlatokat, önvédelmet, shaolin kungfu alaptechnikákat, a gyakorlatok során pedig erőre, ízületi mozgékonyságra, izomlazaságra és állóképességre tesznek szert, javul a mozgáskoordinációjuk, testtudatuk, és ügyességük. A fegyelmet, koncentrációt és alaposságot megkövetelő harcművészet túlmutat azon, hogy a gyerek megtanul egy mozgásformát. A harcművész az életben is elengedhetetlen képességekre tesz szert, ami őt előrébb viszi, és motiválja.

Hol? Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola, tornászterem, Veress Endre u. 15., Pécsi Éltes EGYMI, kisterem, Építők útja 9.
Mikor? A kiscsoportos foglalkozások keddenként 16:00-17:00-ig tartanak a Babits gimnáziumban, a nagycsoportos foglalkozások pedig hétfőn 17:00-18:00-ig az Éltes suliban, csütörtökön 18:30-19:30-ig pedig a Babits gimnáziumban vannak

Még több információ itt! 


Kreatív gyerektánc

Hágen Zsuzsa koreográfus, táncművész, táncpedagógus, mentálhigiénés szakember három csoportot is indít szeptembertől, ahova csatlakozhatnak a táncos lábú kicsik. A 11-14 éveseknek szóló kurzus tulajdonképpen egy különleges és új szemléletű tánc- és zenei előképző, ami során fejlődik a kondíció, a kreativitás, az önbizalom, a ritmuskészség is. A foglalkozáson tanulható mozdulatok a modern tánctechnikákból és a magyar néptáncból, népi játékokból táplálkozik. A 6-10 és a 4-6 éveseknek szóló órán is olyan táncot tanulhatnak a gyerekek, mely a modern balett és a kortárs tánctechnikákat alkalmazza, vegyítve a magyar néptánc dinamikájával és ritmusával.

Mikor? 11-14 éveseknek hétfőn és csütörtökön 16:30-17:30, 6-10 éveseknek szerdán 15:30-16:20 és 4-6 éveseknek hétfőn 15:30-16:15
Hol? Hágen Mozgásműhely, 7626 Pécs, Lenke u. 2.

Még több információ itt!


Tini TRX

Nemtől és fittségi szinttől függetlenül, mindenki számára élvezetes és sokoldalú terhelést ad a TRX, mely mozgásformából tiniknek (10+) is indul edzés Lukácsi Bernadett testnevelőtanár, gyermek aerobikoktató vezetésével a Balance fitnessben. A Sokoldalú terhelés következtében egyszerre fejlődik az erő és az állóképesség, javul a koordináció, az intenzív edzés miatt még 24-48 óráig „égetik” a kalóriákat. Azon kívül, hogy olyan képességeket fejleszt, melyekre a mindennapi életben is szükség van, a gyerkőcöknek hatékonyan csökken a testzsírjuk és nő az izom százalékuk.

Hol? Balance Fitness, 7625 Pécs, Szőlő u. 48.
Mikor? Kedd 17:00-18:00

Még több információ itt!