Előkelő helyen szerepel a PTE a felsőoktatási rangsorokban

A PTE Közgazdaságtudományi Kar (KTK) idén több olyan nemzetközi rangsorban is szerepelt, amelyek a világ legjobb gazdaságtudománnyal foglalkozó intézményeit vagy gazdasági képzéseit veszik górcső alá. A PTE Állam-és Jogtudományi Kar (ÁJK) pedig újra a legjobb vidéki jogi kar a HVG Diploma rangsor alapján. Az egyetem közleménye.

A Times Higher Education tudományterületi rangsorán eddig is szerepelt a Pécsi Tudományegyetem több területen, és idén először a business and economics terület is csatlakozott hozzájuk. A rangsor az oktatási teljesítmény és az adott intézmény hírneve mellett legnagyobb súllyal a tudományos publikációkat vizsgálja – ezek nagy része a PTE-n belül a Közgazdaságtudományi Karról kerül ki, az ott folyó magas szintű tudományos műhelymunka eredményei.

A QS World University Ranking huszadik alkalommal rangsorolta a világ képzéseit. A vállalat menedzsment mesterképzéseit rangsoroló listájára Magyarországon egyedüliként került fel a Közgazdaságtudományi Kar Management and Leadership szakja, bekerülve ezzel a világ 200 legjobbja közé. A rangos helyezést a kar a program folyamatos fejlesztésével érdemelte ki, és ez az oka annak is, hogy ezzel a képzéssel pályázik újabb EFMD akkreditációra – részletezi a PTE kommünikéje.

Szintén új siker, hogy a pécsi közgázt a legjobbak között listázza az Eduniversal rangsora, ahol a PTE KTK bekerült a közé a 400 üzleti képzéseket kínáló intézmény közé, akik 3 pálmalevél minősítést érdemeltek ki.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a közelmúltban megjelent HVG Diploma 2024 különszáma rangsorolta a hazai felsőoktatási képzőhelyeket. A két nagy budapesti képzőhely mögött a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara az idei évben újra kiérdemelte a legjobb vidéki képzőhely státuszt a hallgatók kiválósága alapján, a jogász osztatlan képzésben – zárul az egyetemi közlemény.

Hirdetés