Érkezik a fogtündér, már nagyon várja a pécsi piciket!

Folytatódik a játékos szűrőprogram a klinika gyermekfogászatán. Figyelem: a vizsgálat ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

A 6 hónapos és 4 éves közötti gyermekek számára szervez ismét térítésmentes fogászati szűrővizsgálatot a PTE Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinika gyermekfogászati részlegén – tájékoztatott az egyetem.

A program szakmai vezetője dr. Balásné dr. Szántó Ildikó tanszékvezető hangsúlyozta, a szakmai ellenőrzésen túl külön értéke a rendezvénynek, hogy személyes tanácsadásra is van lehetőség, a szülők feltehetik kérdéseiket, megbeszélhetik aggályaikat a szakemberekkel.

Kimutatások szerint a hároméves gyermekek egyharmadának van szuvas foga!

A szuvasodás a tejfogakról átterjedhet az alattuk megbúvó, ínyt áttörni készülő maradó fogakra is. A jelenlegi jogszabályok értelmében a három év alatti gyermekeknek nincs szervezett, kötelező fogászati szűrővizsgálata, a program tehát hiánypótló.

A klinikán február 29-én, csütörtökön 15.30–17.30 között várják a kicsiket anyukákkal, apukákkal együtt, hogy az első fogorvosi találkozás élmény legyen, és ne a görcsös félelemről szóljon.

Fontos! A részvétel csak regisztrációval lehetséges, melyet az ertedesveledvideo@gmail.com címen tehetnek meg az érdeklődők. A jelentkezések sorrendje alapján történik a regisztráció. Akik február 29-re már nem kapnak időpontot, azokat az áprilisi Fogtündér-napra jegyzik elő.

Hogy még jobb legyen az élmény: a szűrésen a kicsik fogkefét és tejfogtartó dobozkát kapnak ajándékba.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés