Jól haladnak a felújítási munkák a Liszt Ferenc Zeneiskolában

Javában zajlik a munka a belvárosi zenesuliban: szeptemberben bent lesznek az új ablakok, a hőszigetelés már el is készült.

A város megbízásából a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. 2018. július 25-én nyújtotta be pályázatát a Liszt Ferenc Zeneiskola energetikai felújítására. A munkák aztán idén június 21-én, a terület átadás-átvétellel indultak meg a Rákóczi úton – olvasható a pécsi önkormányzat lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Mint írják, szeptember közepére pedig már be is fejeződik a korábbi vetemedett, gerébtokos ablakok új, korszerű nyílászárókra történő cseréje. Emellett már elkészült az intézmény északi és nyugati homlokzatának hőszigetelése is.

A cél az, hogy a legnagyobb energiamegtakarítás keletkezzen a megújított épületben.

Megújul, megszépül a zeneiskola

Mivel az iskolában már elkezdődött a tanév, így a kivitelezési munkálatok ütemezetten zajlanak, fokozott figyelemmel az iskola zavartalan működésére.

A városháza szerint a felújított intézmény a gyermekek, a szülők és a pedagógusok igényeit is kielégíti majd, és így tovább folytatódhat a zeneiskolában megszokott magas színvonalú szakmai munka.

A pécsi zeneoktatás és a zeneiskola történetéről
Pécsett 1788 óta van szervezett zeneoktatás. 1952-ben, a Pécsi Zenekonzervatórium kettéválása után jött létre a Liszt Ferenc Zeneiskola mint alsófokú művészetoktatási intézmény. Az egyéni képzés mellett kamaraegyüttesek, vonós- és fúvószenekar biztosítja a növendékek szakmai fejlődését. Az önálló intézményből 1952 óta nagyon sok neves zenei személyiség került ki, közülük többen világhírű művészek, országos szaktekintélyek: Jandó Jenő Kossuth-díjas zongoraművész; Ligeti András hegedűművész, karmester; Eötvös József gitárművész; Balog József klarinétművész és sokan mások, az ország vezető szimfonikus zenekarainak megbecsült tagjai, zeneoktatási intézményeinek – így a Liszt Ferenc Zeneiskolának is – kiemelkedő tanárai.
Az iskola felújításáról alábbi cikkeinkben olvashatók további részletek:

11 iskolát újítanak fel Pécsen!

Elindulhat a Liszt Ferenc Zeneiskola korszerűsítése

 

hirdetés
Uránia Mozi