Katalin a férfiak álma?

Több mint másfél méteres hajkoronát növesztett a pécsi lány, azt mondja, ez náluk tradíció. Hartung Katalin büszke a sérójára, de nem kérkedik vele, és nem is fésülgeti agyon: fél óra alatt kész a mosással és szárítással.  

 

Hartung Katalin kerüli a feltűnést. Ha valaki észreveszi különleges fejdíszét, szívesen beszél róla, de ő maga nem mutogatja úton-útfélen.

Mosás és szárítás: 30 perc.

– Az emberek nem minden nap találkoznak ennyire hosszú hajjal, ezért normális, hogy meglepődnek. Nem bánom, ha valaki kedvesen odajön hozzám és megszólít, de egyébként nem foglalkoztat, hogy hányan fordulnak meg utánam az utcán – meséli Katalin.

A hosszú haj családi hagyomány Katalinéknál. A lány ük- és dédnagymamájának is hosszú fekete lófarka volt. Egyedül a nagymama és a lány édesanyja ragadott ollót, és nyeste le lázadón a csodás tincseket. Katalin azonban továbbörökítette a tradíciót, sőt túl is szárnyalta a család női tagjait. Ehhez huszonegy év és sok-sok kitartás kellett. Plusz az édesanyjával kötött egyezség, mely úgy szólt, hogy a lány tizennyolc éves koráig nem vágatja le a haját. Nos, a határidő lejárt, Katalin már 25 éves, tehát évek óta szabadon dönthet arról, beül-e a fodrász székébe vagy sem. Hosszú fürtjei azonban annyira hozzánőttek, hogy egyelőre nem tud megválni tőlük.

– Az esküvőmig mindenképpen szeretném megtartani hosszú hajamat, akár fátyol helyett is el tudnám képzelni. Talán a gyerekvállalás lesz majd a vízválasztó. A csemeték mellett valószínűleg zavaró lesz, ha minden lépésnél rálépek majd a copfomra – mondja mosolyogva.

A pécsi lány sok érdekes történetet begyűjtött már hosszú fürtjeinek köszönhetően. Előfordult például, hogy az utcán sétálva megszólította egy férfi, és felajánlotta, megvenné a csodálatos hajkoronát.

– Az pedig szinte mindennapos, hogy ismerkedéskor furcsa kérdésekkel bombáznak. Az emberek főleg arra kíváncsiak, hogy mennyi időt vesz igénybe, mire megmosom, megszárítom – meséli. – Gyakran érdeklődnek afelől is, hogy hány liter sampon kell több mint fél méteres hajamra.

Nos, Katalin a férfiak álma. Fél óra alatt elkészül, a hajmosáshoz csupán minimális kenceficét használ, a fodrász költéségét pedig teljesen megspórolja.

[frame]

A világ leghosszabb hajú embere 2010-ben hunyt el. A vietnami férfi ötven évig növesztette fejszőrzetét, állítólag azért, mert ha fodrászhoz ment, utána mindig rosszul volt. Az óriáskígyóra hasonlító, csaknem hétméteres hajköteget általában kosár alakban a feje köré tekerve hordta. Kerülte a feltűnést, sőt a Guiness Rekordok Könyvébe például saját kérésére sosem került be.

[/frame]

Hirdetés

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Azért Én bízom benne, hogy Sohasem fog megválni ettől a csodaszép hajkoronától. Bár többen is lennének Mo-n olyan lányok, akiknek ilyen gyönyörűszép és ennyire hosszú hajkoronájuk van. Nem 2 nap, mire megnő, nem 2 perc a gondozása, Mégis büszkék Rá! Kedves Katalin! Köszönöm az élményt és gondolom, nem Én vagyok az egyetlen, aki hasonlókat gondol. A fodrászoknak ez csak vágyálom! Meg persze marketing. A mai napig undorító, hogy sok fodrásznak ez az első gondolata. A nőieké pláne. Ők max. csak irígykednek, mély tiszteletem a kivételnek. Szerintem Katalinról lehetne példát venni a mai lányoknak, nem a “hurkaszájú botoxkirálynőkről”! Szerintem Katalinnak nem csak a haja, de a lelke, a természete is legalább ennyire gyönyörű. Az IGAZI NŐI SZÉPSÉG BELÜLRŐL FAKAD! Nem hinném, hogy Katalin csak azért növesztett ilyen hosszú hajkoronát, mert tradíció náluk. Hisz, mint írta, 18 éves korától Ő maga dönthette el, mi legyen vele és döntött. Méghozzá jól! Kellemes napot mindenkinek.

Comments are closed.