Kiváló tanulóit díjazná a város – még nem késő jelentkezni!

Évekig nem kaptak városi ösztöndíjat a helyi diákok, ezt a hagyományt éleszti most fel a városvezetés. A kiemelkedő tanulói és hallgatói teljesítmények elismerése és ösztönzése érdekében az önkormányzat megalapította a Pécs Város Kiváló Tanulói és Hallgatói Díját és a Pécs Város Kiváló Nemzetiségi Tanulói és Hallgatói Díját. Június 15-ig várják a jelentkezéseket!

hirdetés
Uránia Mozi

A két pályázatot az önkormányzat hirdette meg, a felhívás szerint Pécs város tanulói és hallgatói díjainak elnyerésére azok a diákok jelentkezhetnek, akik a városban legalább 5 hónapja állandó bejelentett lakóhellyel rendelkeznek, és a dokumentum benyújtásának időpontjában valamelyik pécsi közép- vagy felsőfokú oktatási intézményben aktív, nappali tagozatos tanulmányokat folytatnak.

A pályázat célja, hogy a város kifejezze megbecsülését a kiemelkedő tanulmányi, kutatási eredményeket elérő, szakmájuk területén kimagasló sikereket felmutató, valamint a nemzetiségi értékek átörökítésében elkötelezett tevékenységet folytató tanulók és hallgatók iránt, másrészt a tehetséggondozás keretein belül anyagi támogatást nyújtson nekik, hogy ez a kiváló teljesítmény meg is maradjon.

A pályázaton a Pécs Város Kiváló Tanulói és Hallgatói Díja vagy a Pécs Város Kiváló Nemzetiségi Tanulói és Hallgatói Díja elismeréseket lehet elnyerni. Egy évben kizárólag egy pályázat nyújtható be.

Az elismerések díszoklevéllel, pénzjutalommal és digitális oklevéllel járnak.

Az önkormányzat honlapján közzéteszi a pályázat nyerteseinek nevét, a díjazott oktatási intézménye nevét és adatait. A közlemény a díjazottakról rövid méltatást is tartalmaz majd. A díszokleveleket az elismerésben részesülők – a díj típusától függően – a Magyar Tudomány Napjához vagy a Nemzetiségek Napjához kapcsolódóan megrendezett ünnepségeken vehetik át.

Fontos információk a jelentkezéshez!

  • A részvétel feltétele a pályázati űrlap kitöltése, és hogy a szükséges igazolások és nyilatkozatok határidőre beérkezzenek.

A PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE JÚNIUS 15-E.

  • A vonatkozó rendelet, a felhívás és az űrlap a város honlapjáról (pecs.hu) érhető el, tölthető le. Illetve az űrlap ide kattintva is letölthető.
  • A pályázatot egy példányban papíralapon kell benyújtani személyesen vagy ajánlott küldeményként Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala (7621 Pécs, Széchenyi tér 1.), a Kulturális és Népjóléti Főosztály számára címezve.

Az érdeklődők az alábbi címen és telefonszámon kaphatnak felvilágosítást:

  • Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala (7621 Pécs, Széchenyi tér 1.)
  • Major Tünde Kármen köznevelési ügyintéző; +36 72/533-857