Klippremier: üres pécsi utcák fénye, halkan ropogó hó, ütemes zene, mi kell még?

Kollarics Attila dalszerző, a Pécsi Gyermekklinika gyógytornásza juttatta el lapunkhoz legújabb szerzeményét. Első majdnem teljesen elektronikus zenéje a járványidőszak alatt született. A dal keletkezésének érdekessége többek között, hogy a dallam már elmúlt kétéves, de most új köntöst kapott és így debütálhatott. Izgalmas a talp alatt ropogó hó a zene aláfestéseként, valamint az üres pécsi főút fényei, melyek végigkísérik az ütemet. 

hirdetés

Kollarics Attila neve valószínűleg nem cseng ismeretlenül a pécsi zenei szférában otthon mozgó olvasóink számára. Első zenekara, a Pí Therapy jegyzi például a PTE ETK dalát, valamint a PEAC Női Kosárlabda Klub indulóját is. Húgával azóta a Totoro nevű formációban zenél együtt a pécsi férfi, de közben szólóprojektjét is elindította.

Íme, itt a videó: 

„A videoklipet nagyon jó eszköznek tartom arra, hogy új dimenziót adjon a zenének, akár egy új gondolatba, keretbe téve azt. Minden eddigi szóló szerzeményemet saját, telefonnal felvett klippel adtam ki. Ezúttal egy vágás nélküli felvétel készült, a kihalt pécsi főút mentén. Azért választottam ezt a képi világot, mert számomra ez a dal az egyedüllét ürességének és békéjének végtelen érzését jelenti. Mint egy sötét utcán a szálingózó hó alatt és felett” – írta lapunknak a szerző.


Egyébként nem ez az első – és reméljük nem is az utolsó – pécsi zene, mely a helyi és az országos, valamint külföldi szórakoztatóipart egyébként nagyon keményen sújtó járványhelyzet alatt készült. Többek között bemutattuk tavaly áprilisban a Kiscsillag karanténklipjétRúzsa Magdi dalának baranyai karantén-verzióját, a Dante’s Prayert a Voisingers előadásában, valamint decemberben debütált a „Pécs most csendes” című dal is.

Kiemelt képünk illusztráció.