Hirdetés

Budapesten írta alá az erről szóló szerződést Péterffy Attila, Pécs polgármestere, Ruzsa Csaba alpolgármester, és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezetősége. Tízmilliárdos fejlesztés várható.

Amint azt korábban többször is megírtuk, a magyar állam beszáll a pécsi és a pogányi önkormányzat mellé a pogányi reptér működtetésébe, üzletrészeket vásárolva. Később 10-11 milliárd forintból fejleszteni fogja a repteret.

A reptér mögött lévő két cégben vásárol többségi tulajdonrészt az állam, összesen majdnem 1 milliárd forintért, az összeg információink szerint rövidesen meg is érkezik az önkormányzathoz.

Balra Péterffy Attila, jobbra Ruzsa Csaba a mai budapesti szerződés-aláíráson

Így alakulnának át a reptér mögötti két cég tulajdoni viszonyai:

Pécs-Pogányi Repülőteret Működtető Kft.:

Magyar állam51 százalék (2.601.000,- Ft törzsbetét)

Pécs önkormányzata49 százalék (2.499.000,- Ft törzsbetét)

AIR-HORIZONT Nonprofit Kft.:

Magyar állam51 százalék (1.530.000,- Ft törzsbetét)

Pécs önkormányzata23,67 százalék (710.000,- Ft törzsbetét)

Pogány önkormányzata25,33 százalék (760.000,- Ft törzsbetét)

Péterffy Attila választási programjában szerepelt a reptér fejlesztésének szándéka. Az elmúlt két évben számos ügyet rendezni kellett a témában, például Pogány és Pécs között jogvita folyt a légikikötő miatt. A paksi fejlesztésnek fontos szerepe van a reptérfejlesztésben, de Ruzsa Csaba a lapunknak adott interjújában arról beszélt, hogy a légikikötőnek hosszabb távon komoly turisztikai hatása is lehet.

Hirdetés