Állami víziközmű-fejlesztés: Péterffy Attila feljelentést tett a tájékoztató táblák megrongálása miatt

Hirdetés

A megrongált táblák összértéke több mint félmillió forint. A polgármester ismeretlen tettes ellen tett feljelentést és a nyomozás elindítását kérte a rendőrségtől.

Ahogy azt korábban megírtuk, a Kertváros több pontján jelenleg is zajló állami víziközmű-fejlesztési projekt helyszínein az önkormányzat a közelmúltban információs tájékoztató táblákat helyezett ki, amelyeken arra hívta fel a lakók figyelmét, hogy az elhúzódó munkák okozta kellemetlenségért nem az önkormányzat a felelős, a városnak ugyanis nincs beleszólása a projekt alakulásába.

Az egyik letört tábla

Alighogy a Biokom a táblákat kihelyezte, néhány órával később valaki vagy valakik letörték azokat, a pótolt táblákat később leragasztották, ezután pedig – az eredeti táblákra hasonlító – hamis információkkal ellátott táblákkal igyekeztek ellehetetleníteni a tájékoztatást, de a kamutáblákat a Biokom egyből eltávolította. Hogy mindez kinek állhat érdekében, egyelőre rejtély, mindenesetre Péterffy Attila polgármester ismeretlen tettes ellen feljelentést tett az ügyben, a rendőrségtől pedig a nyomozás elindítását kérte.

A lapunkhoz is eljuttatott feljelentés szerint először mind a hét eredetileg kihelyezett táblát megrongálták, az újonnan kihelyezett táblák közül pedig ötöt tettek tönkre. A tizenkét megrongált tábla összértéke több mint félmillió forint – áll a dokumentumban.

https://www.pecsma.hu/pecs-aktual/fals-informaciokkal-nehezitik-a-tajekoztatast/
Hirdetés