25 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapSportDöntőbe jutott a Hepp Kupában a PVSK

Döntőbe jutott a Hepp Kupában a PVSK

A PVSK-Veolia egy pazar harmadik negyednek köszönhetően győzte le a Ceglédet a Hepp Kupa elődöntőjében Budapesten, így vasárnap az aranyért játszhatnak Antóniék a Fót ellen.

A papírforma a PVSK mellett szólt, azonban az első két negyed azonban a Cegléd vezetését, és sorozatosan elpuskázott pécsi támadásokat. Kicsit olyan volt, mintha a Panthers nem olajozta volna be a fogaskerekeket a feldobs előtt – aminek meg is itta a levét Szrecsko Szekulovics együttese. A nagyszünetben ugyanis meglepetésre a Cegléd vezetett hét ponttal.

JÖtt azonban a nagyszünet után a harmadik tíz perc, és ahogyan már sokszor korábban a bajnoskágban is, a Pécs váltani tudott. Magasabb fordulatszámon pörögve, sokkal pontosabban célozva és keményen védekezve a PVSK gyorsan fordítani tudott, sőt, az utolsó negyedre fordulva már kilenc ponttal vezetett is.

Ez az előny pedig elégnek bizonyult, még úgy is, hogy az ellenfél mindent megtett, hogy visszajöjjön a meccsbe. Számszakilag ugyan végül szoros lett az eredmény, valójában azonban a másáodik félidő alapján magabiztosan húzta be a meccset a Vasút. Vasárnap délután így megpróbálhatják tavaly megnyert címüket megvédeni Hortiék – ehhez a másik elődöntőben meglepetésre a MAFC-ot legyőző Fótot kell majd megverni.

Cegléd–PVSK-Veolia 87-90 (24-20, 19-16, 12-28, 32-26)
Kosárlabda-Hepp Kupa, elődöntő.
Cegléd: Herendics 13/3, CSABA Gy. 22/3, Dragasevics 6, Kertész 9/3, CSORVÁSI 17. Cs.: Horváth 6/3, Berkics 1, VELKEY 13/6, Várbíró. Vezetőedző: Sértő Ádám.
PVSK-Veolia: IGRUTINOVICS 17, Németh A. 3/3, Molnár M. 9/9, Bíró O. 2, HORTI 8. Cs.: Mokánszki 6/3, Frank 6/3, ANTÓNI 16/6, HALÁSZ 12/6, Radó 2, Plézer 6, Harka 3. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics

Fotó: Kiemelt képünk a PVSK–BKG bajnoki mérkőzésen készült

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő