21 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapSportLabdaAmatőr kupa, profi körülmények: szombaton mindenki Mislenybe!

Amatőr kupa, profi körülmények: szombaton mindenki Mislenybe!

A Baranyában legrégebb ideje megszakítás nélkül működő amatőr focitorna, a Faláb-kupa csapatai népesítik be szombaton délután a kozármislenyi fedett műfüves csarnokot.

Ahogyan az a torna elnevezéséből is adja magát, természetesen a szeptember 9-kei esemény nem a professzionalizmusról, nem a fizikai korlátok végtelenbe történő kitágításáról és nem is a pénzről szól. A Faláb-kupa egy békeidőkbeli, jó hangulatú, baráti amatőr torna. A Faláb FC vezetői szervezik, az immár jubiláló eseményt, hiszen idén tizedik alkalommal rendezik meg a kispályás dzsemborit.

Sokat elmond a torna iránti érdeklődésről, hogy az idén hatról nyolcra bővített mezőny kis túlzással percek alatt telt be, amikor a nevezés megnyílt. Persze nem is véletlen, hogy a több csapat – a szervezők érezték, hogy nagy igény az ilyen összejövetelekre. Hogy a valódi amatőr játékosok mégis profi körülmények között érezhessék magukat, már tavaly a mislenyi fedett műfüves csarnok volt a kupa helyszíne. Mivel akkor nagyon bejött ez, a szervezők nem változtattak.

Nem úgy a lebonyolításon. A nyolc csapat mindegyike bejut ugyanis a negyeddöntőbe, így a csoportkörben valóban az összes meccsnek nagy jelnetősége lesz.

A X. Faláb-kupa szervezői hálásak az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóságának, amiért a kezdetektől támogatják törekvésüket, hogy a régi idők grundfociját vissza tudják hozni, kicsit rendezettebb körülmények között.

– A következő mérföldkő amit szeretnénk elérni, hogy a lelátó tele legyen szurkolóval – mondta el lapunknak az egyik szervező, Figler Armand. – Úgy jött ki a lépés, hogy szeptember 9-én lesz az első Star Wars nap, így ez lesz aznap a környék második legfontosabb eseménye. Reméljük azért lesz egy nagyobb közönség, amely minket választ Kozármislenyben.

Aki szeretné szemügyre venni, hol is tart jelenleg a baranyai amatőr kispályás futball krémje, az szombaton 13 órától foglalja el a helyét a mislenyi lelátón, és adja át magát a grundfoci életérzésnek.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő