23 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálAmikor a művészet kávéillattal keveredik

Amikor a művészet kávéillattal keveredik

Az utóbbi években Pécsen is egyre gyakoribb, hogy a kiállítóterek mellett kávézókban is bemutatkozási lehetőséget kapnak a képzőművészek. Így a reggeli ital elfogyasztása mellett a műalkotásokkal is közelebbi kapcsolatba kerülhetünk, elmélyülhetünk bennük. Ezt az üdvözlendő kezdeményezést a Next Step Coffee is a magáénak érezte, ezért november közepétől a  falakat két pécsi művész rendelkezésére bocsájtották.

Nincs is jobb annál, mint amikor a kávézás szertartás, és túlmutat a szükséges mennyiségű koffein út közbeni magunkba döntésénél, vagy amikor van időnk kicsit hosszabban reggelizni valamelyik helyi vendéglátóhelyen. Farkas László és felesége is pontosan erre gondolt, amikor felmerült bennük, hogy kávézót nyitnának a városban. Szerettek volna egy családias hangulatú, kellemes helyet kialakítani, ahová szívesen beülnek az emberek reggelizni, teázni, kávézni, és beszélgetni egy jót.  A Next Step Coffee különleges kávékkal várja látogatóit a Kórház téren.

next step, kávézó04

A tulajdonos Farkas László álma valósult meg a nemrég nyílt üzletben. A hangulat megteremtésében minden az egyedi elképzelést dicséri a saját tervezésű pult, a színek megválasztása, az enteriőrben található kerítés, ablak, a polcként funkcionáló létra is mind-mind hozzájárul az összhatáshoz. Aki figyelmes észreveheti azokat a tárgyakat, amik új értelmezésben vesznek részt a térben, azonban személyes kötődés főzi hozzá a tulajdonosokat, hiszen családi kincsekről van szó.

A sütemények, szendvicsek saját készítésű finomságok, melyek mellé mogyorós forró csokit, teát, kakaót kortyolhatunk, hogy csak néhányat említsek kedvenceimből. Mindezt gondosan személyesen a tulajdonostól. Lászlóék már a kezdet kezdetén eldöntötték, hogyha sikerül megvalósítani álmukat, akkor nemcsak a kávé népszerűsítését tűzik ki célul, de a művészeti kultúra  terjesztését is támogatják.

next step, kávézó06

– Én személy szerint, a képgalériákban kiállított alkotásokat néha kicsit életidegennek érzem. Nekem a műtárgy az, ami elindíthat gondolatokat, kiszakít a mindennapokból, de nem feltétlenül kell, hogy kizárólag egy steril ”White Cube”-ban találkozhassunk velük. Kávézónkban szerettünk volna lehetőséget adni pécsi művészeknek, hogy műveiket kiállítsák, illetve a vendégeinkhez is közelebb hozni- ilyen indirekt módon- a művészetet – így Farkas László, tulajdonos.

A Next Step Coffee  remek kávék, egyedi készítésű sütemények mellett, festményekkel is várja vendégeit felülemelkedve a megszokott kávézói kliséken. Jelenleg két pécsi művész képeivel találkozhatunk itt.

A képekre kattintva megtekinthetők az egyes festmények:

 

 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő