12 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldÁtadták a horvát szakkollégium új épületét Pécsen

Átadták a horvát szakkollégium új épületét Pécsen

Az épület a magyar felsőoktatásban részt vevő horvát nemzetiségű hallgatók kollégiumi elhelyezését szolgálja.

Az átadó eseményen Zvonko Milas, a Határon Túli Horvátok Központi Hivatalának államtitkára ismertette: egy korábbi óvoda épületének átalakításával hozták létre a kollégiumot, amelyben már ősztől nyolc magyarországi horvát fiatalnak biztosítanak otthont, amíg ők a pécsi egyetemen felsőfokú tanulmányaikat végzik – foglalta össze az MTI.

Mint írják, a belvárosban található, a kormány támogatásával létesült szakkollégiumban a kétágyas szobákhoz saját fürdőszoba tartozik, az épületben pedig felszerelt tanulószoba szolgálja a diákok felkészülését és közösségi rendezvényeik lebonyolítását.

A Collegium Croaticum Horvát Szakkollégium magyarországi horvát tehetséggondozó szervezet fő célja a társadalmi felelősségvállalásban élenjáró, szakmailag felkészült horvát értelmiségi fiatalok szakmai fejlődésének segítése.

A nemzetiségi civil szervezetek tevékenységének támogatására jövőre egyébként 450 millió forintot biztosít a kormány – közölte az eseményen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Képeink az átadóról, melyen Péterffy Attila, Pécs polgármestere, Auth István önkormányzati képviselő, nemzetiségi tanácsnok és Proszenyák Zsolt István intézményvezető is részt vett:

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő