10 C
Pécs
péntek, június 14, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletÁtadták a megújult Köztársaság téri óvodát

Átadták a megújult Köztársaság téri óvodát

Ma délelőtt Péterffy Attila polgármester Csúcs Zoltánnal, a Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezérigazgatójával, valamint Auth Istvánnal, a terület önkormányzati képviselőjével átadta a megújult Köztársaság téri óvodát.

Az intézmény 157,5 millió forintból újult meg, ebből 131 millió forintnyi EU-s forrást az előző vezetés idején nyert el az önkormányzat, ezt az összeget 26,5 millió forinttal egészítette ki a város.

Az alábbi elemeket tartalmazta a projekt: hőszigetelés, nyílászárók cseréje, új fémtető, napelemek, új radiátorok, árnyékolás, akadálymentes parkoló, WC, rámpa, megújult villamoshálózat, új padlóburkolat a csoportszobákban, új földszinti mosdó, festés – mutatjuk a részleteket.

A projekt keretében az épület külső falazataira hőszigetelés került. Annak érdekében, hogy az épület megtartsa jellegzetes formáját, a külső hőszigetelés mellett speciális belső hőszigetelést is beépítettek. A fejlesztésnek köszönhetően 137 külső homlokzati nyílászárót cseréltek magasabb minőségű, jobb hőszigetelést biztosító új ablakokra.

A régi azbeszttartalmú hullámpalás tetőfedést elbontották, helyére új fémlemeztető került.

Új napelemeket is telepítettek, amelyeknek hála csökken az épület fenntartási költsége. Az épület déli oldali nyílászáróira elektromos zsalúziákat szereltek, amelyek megóvják a csoportszobákat a nyári túlmelegedéstől.

A munkálatok során a fűtési rendszert is korszerűsítették, új, termosztatikus szeleppel felszerelt radiátorokat építettek be. Az épületet részlegesen akadálymentesítették: új akadálymentes parkoló, akadálymentes WC és rámpa létesült, valamint infokommunikációs jeleket is kihelyeztek.

A pécsi önkormányzat a fejlesztéshez biztosított önerejéből olyan beruházások is megvalósulhattak, melyeket a pályázat nem támogatott. Ezáltal a csoportszobák új padlóburkolatot kaptak, teljes egészében felújították a földszinti mosdót, megújult az óvoda teljes villamos hálózata, és kifestették az épületet.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő