10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletÁtvilágítás után feljelentés: tízmilliókért béreltek eszközöket ahelyett, hogy megvették volna azokat

Átvilágítás után feljelentés: tízmilliókért béreltek eszközöket ahelyett, hogy megvették volna azokat

A fideszes városvezetés idején a Tettye Forrásház Zrt-nél három éven át közel 70 millióért béreltek olyan eszközöket, amiket néhány millióért megvehettek volna – áll a pécsi önkormányzat mai közleményében. A cég vezérigazgatója a Péterffy Attila polgármester által elrendelt átvilágítás, majd az azt követő adatelemzés nyomán feljelentést tett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt.

A közlemény szövege:

„Vagyonokért bérelt táblák miatt tettek feljelentést

Újabb feljelentés született a pécsi önkormányzati cégek és intézmények átvilágítása és az azt követő adatelemzés nyomán. A Tettye Forrásház Zrt. vezetője ezúttal azért tett feljelentést, mert az előző városvezetés idején csaknem 70 millió forintot fizetett ki a társaság földmunkák biztosítására használatos eszközök bérlésére ahelyett, hogy az összeg töredékéért megvette volna őket.

A Tettye Forrásház Zrt. jelenlegi vezérigazgatója tett újabb feljelentést, ezúttal különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. A pécsi önkormányzati cégek és intézmények átvilágítása és az azt követő elemző munka adta ezúttal is a feljelentés alapját. A rendelkezésre álló adatok alapján 2016 decembere és 2019 decembere között összesen 69,2 millió forintot költött a Tettye Forrásház Zrt. földmunkákhoz jelzőtáblák és lámpák bérlésére.

A Tettye Forrásház Zrt. ebben az időszakban földmunkákat rendelt meg a közbeszerzési eljárásokon nyertes vállalkozótól. A közlekedés biztonságát a közterületen, utakon végzett munkák esetében közlekedési táblákkal és lámpákkal kell biztosítani. Ezt a Tettye Forrásház Zrt. úgy oldotta meg, hogy a három év alatt csaknem 70 millió forintért minden egyes alkalommal kibérelte ezeket az eszközöket, ahelyett, hogy összesen 1-2 millió forintért megvette volna őket. Ez felveteti a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó bűncselekmény alapos gyanúját, ezért a cég jelenlegi vezetője feljelentést tett.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő