8 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapPécs AktuálAz LMP-nek is elege van Mellár szokatlanul durva támadásából

Az LMP-nek is elege van Mellár szokatlanul durva támadásából

Az LMP-s Keresztes László Lóránt, pécsi képviselőjelölt szerint a zengővárkonyi Mellár Tamás, az MSZP által is támogatott képviselőjelölt szokatlanul durva támadást intézett ellene. Minderről a Facebook-oldalán számolt be, mi is ott vettük észre. 

Emlékezetes, a nem is Pécsett élő Mellár Tamás korábban az LMP-t is segítette, majd a MoMa jelöltje volt rövid ideig, végül azonban a szocialistáknál kötött ki, akik teljes mellszélességgel támogatják az egykor a Fideszt önkormányzati képviselőként erősítő zengővárkonyi politikust.

Mellár az elmúlt hetekben több alkalommal is az LMP-t és Keresztes László Lórántot kárhoztatta azért, mert nem lépett, lép vissza a jelöltségtől, ezzel előrevetítve a várható vereségének okát is, vagyis azt, hogy majd az LMP lesz a felelőse annak, hogy ő nem jut be a Parlamentbe. Keresztes mindezt kedden este elégelte meg, és nyílt levelet írt a Facebookon Mellárnak.

Mint írta, be kell fejezni az ellenzéken belüli méltatlan és igaztalan támadásokat.

Mellár Tamásnak azt üzente, hogy legutóbbi interjúja az MSZP terméke, „nem más, mint egy nyílt, és szokatlanul durva támadás az MSZP részéről, személyemen keresztül, az LMP felé. Lehet, és kell egymást kritizálni. Ugyanakkor ilyen méltatlan támadást korábban senkitől nem kaptam”. Kiemelte, 2010 óta, aktívan, világos elvek mentén és becsülettel végzett ellenzéki munkáját még senki nem vonta így kétségbe.

Az LMP-s politikus szerint egyszerűen nem igaz, hogy az ő visszalépésén múlna Mellár esélye, ez csak ürügy az LMP támadására.

A politikus pontosan le is írja, hogy miért gondolja így. Az MSZP-s jelölt által is hivatkozott Közös Ország Mozgalom kutatása szerint, ha valamennyi jelölt indul, akkor Mellár lemaradása Csizi Péter fideszes jelölt mögött 12 százalékos lesz, miközben Keresztes 13 százalékon áll, viszont ha ő visszalép, akkor Mellár hátránya mindössze két százalékkal csökkenne.

Keresztes: „méltatlan támadás az MSZP-től”

– A kutatás világosan kimutatta ugyanis, hogy visszalépésem esetén, az én szavazóimnak csak kis része voksolna Mellár Tamásra, többségük szavazata megoszlana a Jobbik, a Momentum és a Fidesz között, vagy egyszerűen otthon maradnának. Így a visszalépésem értelmetlen lenne – mondta Keresztes.

Szerinte a nyílt támadás mögött az áll, hogy az MSZP-Párbeszéd nem a Fideszt, hanem az LMP-t akarja legyőzni. A kettészakadt, és egymással befogott orral a kerületeket osztogató MSZP két fele most egyesült erővel az LMP-t, a Momentumot és a Jobbikot nevezi a kormányváltás legnagyobb akadályának. Miközben a jelenlegi helyzetért, a Fidesz korlátlan hatalmáért őket és kizárólag őket terheli a történelmi felelősség – tette hozzá.

Keresztes szerint Mellárral abban sem értenek egyet, hogy az ország mély problémáit orvosolni, a korrupciót felszámolni egy negyedik MSZP-DK-kormány képes. Hozzátette, Karácsony Gergely mögött ugyanis e pártok állnak, és a mérhetetlen „P”.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő