19 C
Pécs
vasárnap, május 19, 2024
KezdőlapAbszolút PécsAz önkéntesség menő: interaktív Európa-napot szerveznek Pécsen

Az önkéntesség menő: interaktív Európa-napot szerveznek Pécsen

Fedezd fel a világot, szerezz élményeket! Így szól a felhívás arra a tematikus, interaktív, információs pécsi Európa-napi programra, melyre elsősorban a 14–29 év közötti fiatalokat várják. A május 9-i esemény a maga nemében egyedülálló, 14 szervezettel és számos külföldi fiatallal találkozhatnak a hallgatók, ilyen jellegű, mértékű, a nemzetközi önkéntességhez kapcsolódó kezdeményezésre még nem volt példa a térségben.

Az Europe Direct Baranya és Tolna tájékoztató központ szervezte program során a régióban működő, a nemzetközi önkéntességgel foglalkozó szervezetek, önkéntesek rövid, interaktív, figyelemfelkeltő mini-előadásokat tartanak az Európai Szolidaritási Testület (ESC) lehetőségeiről, és arról, hogy az önkéntes munka számos kompetencia fejlesztéséhez, és a későbbi sikeres mindennapokhoz, tanulmányokhoz és karrierhez is hozzájárulhat.

A rendezvényen előadást tart dr. Guld Ádám médiakutató, kommunikációs szakember Nem vagy egyedül! Önkéntesség és közösségépítés kapcsolata Z generációs környezetben címmel, melynek tematikáját röviden így foglalta össze:

[su_quote]Az elmúlt években egyre nagyobb problémának tűnik a fiatalok elmagányosodása, az ebből származó egyre aggasztóbb következmények. Az előadásban éppen ezért kiemelt helyen foglalkozunk a médiagenerációkra jellemző elmagányosodás kérdésével, ami egyszerre előzménye és következménye a kortárs médiakörnyezettel kapcsolatos problémáknak. Arra is választ adunk, hogyan jelenthet kiutat ebből a helyzetből a valós közösségekbe való visszatérés, így az önkéntesség is.[/su_quote]

A szakmai előadások mellett az aulában egy információs fórum, börze színesíti a rendezvényt, ahol saját standon mutatják be tevékenységüket és válaszolnak a felmerülő kérdésekre a két vármegyében működő küldő- és fogadó szervezetek.

A fiatalok találkozhatnak, beszélgethetnek külföldi és magyar önkéntesekkel, valamint megismerhetik a részt vevő szervezetek szolgáltatásait is.

Naptárakat elő: május 9-én, kedden 10.00–16.00 között várnak mindenkit a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontba (Universitas utca 2/a.).

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő