21 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldBalesetek, viharkárok: szó szerint hosszú volt a hétvége a katasztrófavédőknél

Balesetek, viharkárok: szó szerint hosszú volt a hétvége a katasztrófavédőknél

Összesen negyvenhárom jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra.

A megye tűzoltói negyven műszaki mentést hajtottak végre a pünkösdi hosszú hétvégén, a viharos időjárás miatt 30 esetben kellett beavatkozniuk: 18 kidőlt fát távolítottak el, nyolc komoly, életveszélyes épületkárhoz, és három „magasból lógó tárgyhoz” is kivonultak – derül ki a katasztrófavédelem hétvégi összefoglalójából.

Mutatjuk a pécsi baleseteket, viharkárokat.

Május 21.

A Zsolnay Vilmos utcában egy mikrobusz és három személyautó ütközött. A sérülteket a mentőszolgálat szakemberei látták el. Az egység áramtalanította az autókat és eltüntette a forgalmi akadályt.

Később riasztás érkezett, hogy a Szabadság utcában egy cseresznyefa a felázott talajból kifordult és a távvezetéket leszakítva a betonkerítésre dőlt. A tűzoltók láncfűrésszel feldarabolták és eltávolították a fát.

Május 22.

Az Üszögi fasori vasúti átkelőnél baleset történt: a Budapest irányából Pécs felé haladó InterCity személyvonat a vasúti átjáróban egy idős nőt gázolt el, aki a helyszínen életét vesztette.

A tűzoltók az utasoknak segédkeztek kijutni a vonatpótló buszhoz.

Május 23.

A 6-os főúton 2 személygépkocsi ütközött Pécsváradnál: az egyik autó az úton, a másik az út melletti fás területen, fejtetőn állt meg.

Mindkét autóban ketten utaztak, akiket a mentők láttak el és szállítottak kórházba.

Az egységek átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. A beavatkozás ideje alatt teljes útzár volt, a forgalmat mellékútra terelte a rendőrség.

Az Alkotmány utcában egy magas fa ága az erős szélben letört, a Hungária úton egy vastag fa tövestől kidőlt és a forgalmat veszélyeztette.

A Veress Endre utcában a kidőlt fa egy beton kerítést tört össze.

A Varsány utcában egy platánfa letört ága az ott lakókat, míg az Aidinger János utcában letört faág autókat veszélyeztetett.

A Magyarürögi úton az erős szél, illetve a leszakadó faágak három ház tetőszerkezetét is megbontották. Az egységek az elmozdult cserepet, tetőelemeket és a faágat eltávolították.

A Kisboldogasszony utcában egy 2-3 méteres letört ág fennakadt a ház melletti haladó lépcsősor feletti villanyvezetéken.

Az Éva utcában, egy 10 emeletes társasház tetején található szellőző ventilátort bontott meg a viharos szél.

A Bókai János utcában egy cseresznyefa tőben eltört és rádőlt a garázsra, valamint a háztetőre, károsítva a tetőszerkezetet.

A Szántó Kovács János utcában faágak lógtak a játszótér felett. A pécsi hivatásos tűzoltók a letört ágakat, kitört fákat láncfűrésszel feldarabolták, az elmozdult tetőelemeket, egyéb alkatrészeket eltávolították és a veszélyt megszüntették.

És végül: a Király utcában, az Aranyhajó fogadó előtt ledőlt egy 10 méter magas és 10 méter hosszú állvány, amit az építkezés kivitelezője és a tűzoltók bontottak el. Az állványzat a szemközti épületre, illetve a Replay étterem teraszára dőlt rá, személyi sérülés szerencsére nem történt, de komoly károk keletkeztek – az esetről itt írtunk korábban.

Az összes megyei káresetről részletek itt olvashatók.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő