21 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálSegítenek a pécsi becsületkasszával

Segítenek a pécsi becsületkasszával

A Baptista Szeretetszolgálat országosan több helyen működtet Baptista Pont Adományboltot. Pécsen 2013 augusztusában a Katalin utcában nyitott meg az első, majd nemrég Kertvárosban a második helyiség. A kezdeményezés célja a társadalmi összefogás erősítése.

Az adományboltban nincs pénztárgép, nincsenek árak, a kiválasztott dolgokat mindenki jelképes pénzadományokért viheti el. A pénzadományok egy zárt ládába kerülnek és az ott összegyűlt összeget adományozásra, ételcsomagok összeállítására fordítják, amelyet rászoruló családokhoz juttatnak el. A bolt kínálatában megtalálható többek között ruha, cipő, táska, bútor, műszaki dolgok, játékok, könyvek és háztartási felszerelések.

Az üzletből természetesen nem csak elvinni, hanem hozni is lehet – a feleslegessé vált, de még használható tárgyakat a Szeretetszolgálatnak adományozhatják a pécsiek.

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány a régióban másfelé is szeretne nyitni. A legközelebbi adománybolt Szekszárdon nyílik, a közeljövőben pedig tervezik egy bútorfelújító üzem létrehozását is.

A Baptista Pont Adománybolt a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány hivatalos regionális segélyirodája, főként Dél-Dunántúlról fogadják a segélyeket akár tárgyi vagy pénz formájában érkezik.

Cím: Baptista Pont  Adománybolt – Pécs, Uitz Béla u. 3.

Tel: 72/792-871

Nyitva tartás: H-P 9-18 óráig

e-mail: [email protected]

Képünk illusztráció

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő