18 C
Pécs
szerda, június 12, 2024
KezdőlapAbszolut FérfiBegurul a pécsi egyetemisták e-gokartja a 17. Pollack Expóra

Begurul a pécsi egyetemisták e-gokartja a 17. Pollack Expóra

Egyébként a smart home, azaz az okosotthon témája köré szerveződik a Pécsi Tudományegyetem mérnökkarának legkiemelkedőbb szakmai rendezvénye, a 17. Pollack Expo, melyet április 18-án és 19-én rendeznek városunkban.

A kar tájékoztatása szerint az eseményen megismerhetik az érdeklődők, milyen technológiai megoldások együttes alkalmazásával jöhet létre egy intelligens épület, illetve hol tart ma az okosotthonok fejlesztése és mit hozhat a jövő.

Open4Business 2024 – nyiss az üzletre Pécsett! címmel idén a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Pollack Expo keretei között rendezi meg nemzetközi üzletember-találkozóját, amelyen az előre szervezett tárgyalásokon kívül számos lehetőség adódik az üzleti kapcsolatok elmélyítésére – írták.

A rendezvény középpontjában idén a gépipar, a gépgyártás, a fémfeldolgozás, az elektronika, a mérnöki tevékenység, az automatizálás, a klaszter-együttműködés áll.

Az egyetem, az ipar és a mérnöktársadalom találkozóhelyeként is funkcionáló Pollack Expón a kiemelt témák mellett idén az elmúlt időszakban egyre inkább fókuszba kerülő elektromosjármű-iparhoz kapcsolódó hallgatói fejlesztések is megjelennek, például látható lesz egy elektromos gokart, amelyet a PTE Műszaki és Informatikai Karának (MIK) gépészmérnöki, ipari termék- és formatervező mérnöki, villamosmérnöki, valamint mérnökinformatikus szakos hallgatói építettek.

A PTE MIK által 17. alkalommal – a Pécsi Expo Centerben – megszervezett szakkiállításon több mint 100 szekcióelőadáson vehetnek részt az érdeklődők, akik mintegy 130 kiállító cég standján ismerhetik meg az újdonságokat.

A látogatók olyan látványos bemutatóknak lehetnek részesei, mint a 3D-nyomtatás, illetve a hallgatók számára meghirdetett zsaluzatépítő verseny – olvasható a közleményben.

További részletek ide kattintva olvashatók.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő