8 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapAbszolút PécsBegurult R2D2 a pécsi Gyerekklinikára

Begurult R2D2 a pécsi Gyerekklinikára

Különleges mosolyt csalt a beteg gyerekek arcára az a csapat, akik talpig jelmezben tettek látogatást a hétvégén a pécsi Gyermekklinikán. Az élethű R2D2, a rohamosztagos, az Amerika kapitány, a Fekete Macska és a Vérontó nem mindennapi látvány a fehér köpenyesek között. 

Van olyan gyermek, aki több hétig is kórházi kezelésre szorul, így nekik még nagyobb élmény egy ilyen látogatás, amit aztán ők mesélhetnek el az otthon lévő családtagoknak, barátoknak.

Minden kórterembe benéztek (Fotó: CosHelp)

– A súlyosan beteg gyerekek között vannak olyanok, akik kezelésük ideje alatt a „kinti” világról alig tudnak valamit, úgy döntöttük, mi viszünk be nekik valami különlegeset a kórház falai közé – meséli a kezdeteket Honfi Juli, aki a budapesti Szent László Kórház Gyermekhematológia és Őssejt-transzplantációs osztályán önkéntes.

Juli 2013-ban találkozott a pesti klinika osztályán azzal a 18 éves beteg sráccal, aki nagy Star Wars rajongó volt, de a kezelések miatt a születésnapját is a kórházban kellett töltenie. Az 501-es Légió Magyarországi Helyőrségének és a Lázadó Légió tagjaival különleges meglepetést sikerült szerezni neki. A hatás nem maradt el.

A CosHelp kosztümbe bújt segítőket jelent (Fotó: CosHelp)

– Nem ő az egyetlen beteg, aki rajong a filmhősökért. Mi is egyre több olyan filmszereplővel találkoztunk ezáltal, akikből összeállt egy „mixelt” csapat. Mostanra pedig kialakult a CosHelp névre hallgató csapatunk, így a Team Marvel tagjai is eljöttek látogatóba – mondja Juli.

A CosHelp részben a CosPlay (costume play) szóból ered, ami magyarul annyit jelent, hogy különböző jelmezeket viselve egy-egy karaktert jelenítenek meg. A CosHelp (costume help) leegyszerűsítve a „kosztümös segítőket” vagy inkább kosztümbe bújt önkénteseket jelenti.

– Pécsett utoljára két éve jártunk, akkor csak az onkológiai osztályra jutottunk el, most volt időnk és lehetőségünk minden osztályra benézni. Ezúton is köszönjük, hogy szeretettel fogadtak minket – meséli Juli.

A különleges önkéntes csoport tagjai egyébként ha nem a gyerekek kedvében járnak, akkor például vegyészmérnökként, buszsofőrként vagy épp műszerészekként dolgoznak. De a hétköznapi munkájuk egyszer sem akadályozta még őket, hogy hétvégente mosolyt csaljanak a kis betegek arcára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő