8 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapSportLabdaBejött az edzőváltás: utolsó másodperces góllal nyert a Füszért!

Bejött az edzőváltás: utolsó másodperces góllal nyert a Füszért!

Már új edzővel, latko Rakonjaccal a padon szerezte meg első győzelmét a szezonban a PVSK-Mecsek Füszért OB I.-es vízilabdacsapata hazai medencében.

Több szempontból is nagyon fontos lett volna nyernie az UVSE elleni hazai bajnokin a PVSK pólósainak. Egyrészt a siker ízét a szezon során még nem érezte meg a csapat, másrészt a hét közben a klub vezetése, az eredménytelenség miatt edzőt is váltott. Arról nem is beszélve, hogy 2023-ban az újpestiek elleni volt a Pécs utolsó hazai mérkőzése.

Zlatko Rakonjacnak, az új vezetőedzőnek mindenesetre fel volt adva a lecke, hiszen az UVSE ellen tényleg mindenki győzelmet várt. A meccs maga amúgy pont olyan volt, mint amilyet egy alsóházi rangadótól vár az ember: szoros és izgalmas. Az első negyed után a PVSK vezetett, a nagyszünethez érve döntetlen volt az állás, az utolsó nyolc percre fordulva pedig ismét egy találattal a Pécs állt jobban.

Aztán ahogy közeledett a hajrá, úgy nőtt a feszültség is. Olyannyira, hogy 7-7-nél, az utolsó fél percen belül az UVSE támadhatott a győzelemért. Igen ám, csakhogy Korbán lövését védte a remek napot kifogó Gelencsér, így maradt egy kósza sansz, hogy bő 10 másodperc alatt még felússzon a PVSK. Fel is úszott, és végül Keresztúri egy szabaddobásból, egyetlen másodperccel a vége előtt bevágta a győztes találatot!

Érthetően nagy volt az öröm, hiszen a Pécs most először nyert a szezonban. Reméljük nem kell újabb tíz fordulót várni az újabb sikerre.

PVSK-Mecsek Füszért–UVSE 8-7 (3-2, 1-2, 1-0, 3-3)
Vízilabda-OB I., 10. forduló. Pécs, Abay Nemes Oszkár Sportuszoda, 300 néző.
PVSK-Mecsek Füszért: GELENCSÉR – KERESZTÚRI 2, Kolozsi 1, Reisz, Vogel, Pellei 1, LAJKÓ 2. Cs.: NÉMETHY 2, Szabó, Vidovenyecz, Pónya, Imre K., Kókai. Vezetőedző: Zlatko Rakonjac.
UVSE: KOROM – Kardos, Hegedűs Z., KORBÁN 1, Kedves 1, BENCZ 2, Besenyei 1. Cs.: Budai, Herczeg, HEGEDŰS CS. 1, Balics, Labik, KORBÁCS 1.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő