20 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapAbszolut FérfiBenzinárstop: van olyan kút, ahol legfeljebb 10 litert lehet csak tankolni

Benzinárstop: van olyan kút, ahol legfeljebb 10 litert lehet csak tankolni

Több benzinkúton mennyiségi korlátozást vezettek be – értesült az rtl.hu.

Mint ismert, február 12-én jelentette be Orbán Viktor, hogy május 15-ig meghosszabbítják az üzemanyagárstopot, vagyis maximum 480 forintba kerülhet a benzin és a gázolaj litere.

Az intézkedés bevezetése után az RTL-nek most több üzemeltető is nyilatkozott a híradóban (a hatósági ellenőrzésektől tartva leginkább név nélkül): van, ahol legfeljebb 10 liter gázolajat adnak el egy autósnak, mivel minden eladott liter után 8 forintnál is nagyobb vesztesége lesz, máshol pedig csak 250 liter üzemanyagot adnak el, hatan tölthetik tele a kocsijukat egy nap alatt. Van, akinek nagy hitel van a kútján, amit valószínűleg így nem fog tudni kigazdálkodni, a bank tehát viheti az egész ingatlant és a vállalkozását, csődbe kerül.

A holtankoljak.hu azt jelentette a portálnak, egyelőre 50 kutas jelentett be korlátozást. De ha tovább drágul az olaj, akár minden második vállalkozás bezárhatja kútját, több százan dönthetnek úgy kényszerűségből, hogy ekkora veszteségeket nem tudnak három hónapig elszenvedni.

A híradóból az is kiderül, ha az árstop miatt zárna be egy vállalkozó, a kormány egy másik szolgáltatót jelölhet ki a veszteséges kút átmeneti üzemeltetésére. Ám a szakértő szerint egy ilyen kútátadás a gyakorlatban szinte kivitelezhetetlen a különböző engedélyezési folyamatok miatt.

Korábbi cikkeink a témában itt olvashatók:

https://www.pecsma.hu/hirzona/benzinarstop-kielezett-a-helyzet-korlatozasok-es-kutbezarasok-johetnek/

https://www.pecsma.hu/hirzona/majus-15-ig-meghosszabbitjak-az-uzemanyagar-stopot/

https://www.pecsma.hu/hirzona/befagyasztja-a-kormany-az-uzemanyagarakat/

 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő