22 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekBepiált, majd tapétavágóval támadt egy nőnek

Bepiált, majd tapétavágóval támadt egy nőnek

A Pécsi Járásbíróság június 9-én megtartott nyilvános tárgyaláson az ismeretlen helyen távollévő B. J. vádlottat felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és testi sértés vétsége miatt – halmazati büntetésül – 1 év 6 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Elkobozta továbbá a bűncselekmény elkövetéséhez használt tapétavágó kést.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint az ittas állapotban lévő vádlott férfi 2020. szeptember 12. napján délután az egyik pécsi,

belvárosi Nemzeti Dohánybolt előtt hirtelen a számára addig ismeretlen sértett nő elé lépett, majd rövid szóváltást követően a nála lévő tapétavágó szikével a sértettet jobb csuklóján megvágta.

Ezt követően rövid ideig hangosan fenyegetőzött, majd távozott a helyszínről.

A vádlott cselekménye következtében a sértett bőrén mintegy 2 centiméter hosszan vágott, nyolc napon belül gyógyuló sérülés keletkezett.

A vádlott cselekménye kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, mely az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltett. Az esetről korábban itt írtunk.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság döntését, a vádlott védője három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozata bejelentésére, így az ítélet nem jogerős.

Kiemelt képünk illusztráció. 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő