12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálBiokom: mehet a pavilon, de az utasváró marad a 48-as téren

Biokom: mehet a pavilon, de az utasváró marad a 48-as téren

Újabb fejlemények a 48-as téri pavilon körül.

A napokban tett közzé egy felhívást a Biokom NKft., melyben a pécsi 48-as téri pavilon tulajdonosát szólította fel arra, hogy intézkedjen az árusítóhely lebontásáról és eltávolításáról – emlékeztet friss közleményében a városüzemeltetési vállalat.

https://www.pecsma.hu/hirzona/felhivas-a-48-as-teri-fornetti-pavilon-tulajdonosat-keresik/

Mint írják, a cég a felhívás megjelentetésével jogszabályi kötelezettségének tett eleget, hiszen még 2020 áprilisában a korábbi budapesti tulajdonos értékesítette a pavilont egy shanghai-i lakhelyű vevőnek, akit a mai napig nem sikerült fellelni. A hely viszont nem üzemel, és az elmúlt évek során a tulajdonos közterület-használati díjat sem fizetett.

Meixner Barna, a Biokom ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a pavilonnal kapcsolatosan kialakult helyzet tarthatatlan, az építmény jelenleg már külsejében sem hasonlít az egykori utasváróra, mivel átalakították. Évek óta nincs funkciója, lehúzott redőnyeivel pedig inkább rombolja a városképet, mintsem bármilyen értéket képviselne.

A városüzemeltetés elképzelése, ha nem jelentkezik a tulajdonos, akkor a társaság az elbontott pavilont eredeti formájában állítaná vissza, természetesen felújítva. Tehát az ikonikus pécsi építmény utasváróként kerülne vissza a helyszínre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő