6 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldBorult a drogpiramis: hét dílert kapcsoltak le Pécsen – VIDEÓ

Borult a drogpiramis: hét dílert kapcsoltak le Pécsen – VIDEÓ

Február 15-én összehangolt akcióban egyszerre csaptak le a hálózat tagjaira a Mecsek Közterületi Támogató Alosztály munkatársai, volt, ahol épp egy vásárlás után léptek közbe.

A rajtaütés részleteiről a Baranya vármegyei rendőrség számolt be, mint írták, a terjesztők hálózata úgy épült fel, hogy egy 26 éves pécsi férfi terítette a kristályt két bejáratott emberének, majd ezek a szintén helybéli dílertársai, egy 22 éves nő és egy 19 éves férfi árulták a drogot saját vevőkörüknek.

A terjesztésben még négyen segédkeztek, akik az eladások után a 26 éves férfinak tartoztak elszámolással, egyikőjük pedig egyben a fő terjesztő jobbkeze is volt, ő hajtotta be a tartozásokat.

Megesett, hogy az alvállalkozó dílerek csak pár grammot vettek át árulni, de olyan is előfordult, hogy 40-50 grammot tankoltak fel, és azt osztották tovább.

A rendőrök az akció során több helyen, simítózáras tasakokban kábítószergyanús anyagot, illetve drog terjesztéséhez használt eszközöket találtak és foglaltak le.

Az elfogást követően előállították, majd kihallgatták őket, őrizetbe vételük után pedig a 26 éves férfi és két közvetlen társa, valamint a behajtóember ellen letartóztatást, míg a másik három terjesztő kapcsán bűnügyi felügyelet elrendelését kezdeményezték a nyomozók.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság kábítószer-kereskedelem miatt nyomoz ellenük. A tetten ért vásárló ellen kábítószer birtoklása miatt indult eljárás.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő