Garázdaság helyett közösség tagja elleni erőszak, és súlyos testi sértés a vád

A rendőrság a nyomozás során tárta fel, hogy a két gyanúsított a vád szerint, szexuális beállítottsága miatt bántalmazott két férfit Pécsett a nyáron.

A PécsMa is beszámolt arról az esetről júliusban, hogy egy 26 éves kovácshidai és egy 21 éves bostai férfi Pécsett a Bajcsy-Zsilinszky és a Czinderi utca sarkán szóváltásba keveredett két másik férfival, akiket aztán bántalmaztak is, a sértettek egyike az eszméletét is elvesztette. Akkor még arról számolt be a rendőrség, hogy garázdaság gyanújával hallgatták ki a tetteseket, azonban a Police.hu ma azt közölte, hogy a nyomozás során a bűncselekmény minősítése módosult, a beszerezett adatok alapján. A nyomozást idő közben átvette a megyei kapitányság. Most már azzal gyanúsítják a tetteseket, hogy a sértetteket azok szexuális beállítottsága miatt bántalmazták.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság így a két férfi ellen közösség tagja elleni erőszak, a 21 éves férfi ellen pedig súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt is nyomozott. A hatóság az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Hirdetés