23 C
Pécs
hétfő, június 24, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekCsak egy ellenzéki képviselőjelölt lesz ott a Pécs Pride felvonuláson

Csak egy ellenzéki képviselőjelölt lesz ott a Pécs Pride felvonuláson

Mellár Tamás, Szakács László, és Keresztes László Lóránt nem lesz ott a jövő szombati Pécs Pride felvonuláson – írja az Átlátszó. Megkérdeztük Nemes Balázst is, ő azt mondta lapunknak, hogy vonulni fog.

Az Átlátszó cikke részben a pécsi önkormányzat által megrendelt, részben a Pécs Pride-dal foglalkozó közvélemény-kutatással foglalkozik, részben pedig azzal, elmennek-e a többnapos, beszélgetéseket, előadásokat is magába foglaló rendezvény záró eseményére, a felvonulásra az ellenzéki előválasztás pécsi jelöltjei. A lapnak küldött válaszában a DK és a Jobbik által támogatott jelölt, Szakács László arról írt, hogy a Fidesz kommunikációjának jelenleg a gyújtópontjában van ez a kérdés, az aktuális bűnbakképzésben az „új ellenfél” szerepét kapta az LMBTQ közösség. Szerinte a kormánykommunikáció azt sulykolja, hogy az LMBTQ közösség „ellenzéki”, a kirekesztés pedig szinte már „hazafias”. „Egyik sem igaz, a rendezvény arról szól, hogy a szerelem szabad” – véli a politikus, aki ugyanakkor azt írta az Átlátszónak, hogy nem tud részt venni a Pride-on.

Mellár Tamás (MSZP, Párbeszéd, Jobbik, MMM) sem fog vonulni, viszont részt vesz a többnapos rendezvény egyik, Hol tart most a jogállam? című kerekasztal-beszélgetésén – derül ki a cikkből.

Keresztes László Lóránt (MSZP, Párbeszéd, LMP, Új Kezdet, Új Világ Néppárt) is részt vesz ugyanezen a beszélgetésen, de szintén nem megy a Pécs Pride-ra.

A cikk első verziójában az szerepelt, hogy a lap nem tudta elérni Nemes Balázst. Lapunknak sikerült, a Momentum az előválasztáson a DK által is támogatott politikusa a PécsMa.hu-nak azt mondta, részt vesz a menetben, ahogy a fentebb említett beszélgetésen is.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő