28 C
Pécs
vasárnap, július 21, 2024
KezdőlapHírzónaCsalót kapcsoltak le a rendőrök, elektromoshálózat-felújítást ígért

Csalót kapcsoltak le a rendőrök, elektromoshálózat-felújítást ígért

Letartóztattak egy svindlert, aki hamis vezetékcseréért kért el több száz ezer forintot áldozatától.

Egy idős asszonytól 200 ezer forintot csalt ki egy férfi Pécsett, de nem sokáig maradhatott felvillanyozott hangulatban, mert lekapcsolták – jegyezte meg tréfás hangulatú közleményében a Police.hu.

A nőhöz június 17-én dél körül kopogott be a gyanúsított, majd azt hazudta, hogy a lakásszövetkezettől jött, és szeretné megbeszélni az elektromos hálózat felújításával kapcsolatos teendőket. A vezetékcseréért 680 ezer forintot kért, amelyet három részletben is fizethetett az asszony, aki nem is gyanakodott és egyből átadott a férfinak 200 ezer forintot.

Még egy papírt is alá kellett írnia, amiről elmondása szerint úgy gondolta, hogy hivatalos irat, mivel még pecsétek is voltak rajta – ismertette a Police.hu.

Az első gyanús jel az volt neki, hogy a férfi nem írt alá semmit, és az iratokból sem vitt magával legalább egy példányt. A nő szomszédaitól is megkérdezte, náluk is járt-e a férfi, de ők nem tudtak semmilyen felújításról.

A csaló pechére a lépcsőházban korábban biztonsági kamerát szereltek fel, a felvételek alapján a férfi azonosítása már nem volt nehéz feladat. Az 52 éves miskolci elkövetőt kora délután már el is fogták a rendőrök, majd előállították, és kihallgatták.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő