Hirdetés

Kedd délelőtt kisiklott egy motorvonat Lengyeltóti állomáson. A műszaki mentés még tart, emiatt a Pécsre közlekedő vonatok menetrendjében is változásra kell számítani.

A MÁV közlése szerint a kisiklott jármű visszaemelése várhatóan kedden az esti órákig eltart, a pálya helyreállítása után a forgalom szerdán napközben indulhat újra. Emiatt a Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon InterRégióknál jelentősen, akár 40-70 perccel hosszabb eljutási időkre, pótlóbuszos átszállásra, vonatkimaradásokra kell készülni.

A vasúttársaság közösségi oldalán az alábbi forgalmi változásokról számolt be:

  • A Helikon InterRégiók megosztva, Pécs/Kaposvár és Osztopán, illetve Balatonszentgyörgy és Győr között közlekednek.
  • Osztopán és Fonyód között pótlóbuszok járnak.
  • A Kaposvár–Fonyód közötti helyi személyvonatok a teljes útvonalukon pótlás nélkül kimaradnak, helyettük Kaposvár-Osztopán között a Helikon InterRégiókkal, Osztopán és Fonyód között pótlóbusszal lehet utazni.
  • A dél-balatoni vonalon Fonyód és Balatonszentgyörgy között a Déli-Parti InterRégiókkal, valamint a Balaton és Tópart IC-kkel lehet utazni, amik a Helikon InterRégiók megállási helyein megállnak.
  • A Fonyód–Keszthely szakaszon is közvetlen eljutást biztosítanak a Balaton IC-k.
  • A kedd délután Keszthelyről 16:25-kor Pécsre induló Fenyves expressz (18803) utasai a 16:48-kor induló Balaton IC-vel (IC 873) utazhatnak Fonyódig, Fonyódon csatlakozó pótlóbuszok indulnak Osztopánra, Osztopántól Pécsig vonat közlekedik.

Kiemelt képünk forrása: Mávinform – Facebook

Hirdetés