Az arckrémek szerepe a bőrápolási rutinban

Amennyiben fontosnak tartjuk azt, hogy tudatosan álljunk hozzá ahhoz a feladathoz, amelyet a bőrünk ápolása jelent, egészen biztos, hogy helyet szorítunk benne az arckrémeknek is. Ezek azok a készítmények, amelyek hidratálják és táplálják az arcbőrünket. Enélkül pedig nem érhetnénk el azt az egészséges, ragyogó megjelenést, amelyre titkon mindannyian vágyunk.

Bővebben: Az arckrémek szerepe a bőrápolási rutinban

Mitől jó egy arckrém?

A SzépségCenter minőségi arckrémei nemcsak kiváló hidratáló termékek, hanem valóban táplálják is a bőrünket. De vajon mi a különbség e két tulajdonság között? A hidratált arcbőr megfelelő nedvességtartalommal rendelkezik, míg a tápláló összetevők a tápanyagszükségletet elégítik ki.

Annak érdekében, hogy a bőrünk is egészséges maradjon, jó ötlet, ha keressük a termékeken az olyan, pontosan ebben segítő alkotóelemeket, mint amilyen például a C-vitamin.

A C-vitamin jelentősége a szépségápolásban

Ez egy erőteljes antioxidáns, amely hatékonyan mérsékli a káros szabad gyökök negatív hatásait. Ha elsősorban az öregedés látható jeleivel való szembefordulás a célkitűzésünk, akkor is remek segítőtárs.

Mivel képes arra, hogy mélyen hatoljon be a bőrbe, így az arckrém összetevői még eredményesebbek lehetnek. Tehát egy olyan arckrém, amelyben C-vitamin is van, szemben egy másikkal, ami azonos hatóanyagokkal rendelkezik a C-vitamint leszámítva, az összehasonlításból nagyobb valószínűséggel jön ki győztesen.

Mindegy, hogy milyen C-vitamin?

Habár ennek a C-vitaminnak nincsen többféle fajtája, származékok tekintetében akadnak különbségek. A tiszta aszkorbinsav segítségével érhetjük el a legjobb eredményeket. Érzékeny bőr esetén viszont a származékokat javasoljuk. Ezek gyengédebbek, nem bomlanak le pár hónap alatt, hatásukat huzamosabb idő után fejtik ki.

Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy lehetnek olyan anyagok is, amelyek nem igazán tudnak keveredni a C-vitaminnal, ilyenkor a származékok jelenthetik az ideális választást. 

Mit remélhetünk a C-vitaminos arckrémektől?

Lelassíthatjuk az idő múlását, legalábbis ami az arcunkon felejtett jeleit jelenti, valamint ragyogóvá változtathatjuk vele a bőrünket. A C-vitaminos krémekkel támogathatjuk a kollagén termelődését is, ezzel feszesebb bőrt elérve.

Nagyszerű hír azok számára, akik begyűjtöttek néhány pigmentfoltot ezen a nyáron, hogy ezeket is halványabbá tehetjük egy megfelelő arkrém rendszeres alkalmazása révén.

Miért éri meg ezek szerint C-vitaminban gazdag arcképet választani? Mert segítséget nyújt az öregedés jelei ellen, halványabbá teszi a pigmentfoltokat, erősíti a kollagéntermelést a bőrben, valamint ragyogóbbá varázsolja bőrünket. Kell ennél több?

A többi alkotóelemmel együtt pedig egy igazán hatásos krémmel tehetjük vonzóbbá megjelenésünket. Ha C-vitaminos arckrém mellett döntünk, s persze a napi bőrápolás részeként rendszeresen használjuk, akkor máris rengeteget tettünk bőrünk egészségének és szépségének megőrzéséért.

(x)

Hirdetés