Milyen taktikai sisakot érdemes használni airsoftozáshoz?

Az airsoft többről szól, mint fegyverrel “hadonászásról”. Sőt, pont ettől is olyan népszerű. A játékélmény realitását tekintve is szinte az igazi harcmezőt testesíti meg. Ami pedig a különböző felszereléseket és kiegészítőket illeti, olyan eszközöket használhatunk, amelyeket például az Egyesült Államok légiereje vagy egyéb hadseregek szerte a világban.

Bővebben: Milyen taktikai sisakot érdemes használni airsoftozáshoz?

Az Airsoftplaza.hu széles kínálatában karabélyok, taktikai sisakok és egyéb airsoft kiegészítők is kaphatóak. A termékek pedig személyesen boltból (1097 Budapest, Koppány utca 2-4.) vagy online, webáruházon keresztül történő kiszállítással egyaránt megvásárolhatóak.

Miért fontos és mi az a taktikai sisak?

Aligha kell magyarázni a védősisak jelentőségét. A fronton ez alapvető, de több olyan funkciója is van egy taktikai sisaknak, amire nem is gondolna az ember. Egyrészt magas szintű védelmet nyújtanak a fejnek, másrészt kényelmi szempontból is optimálisak. Akár kommunikációs eszközöket is találhatunk rajtuk, amelyek segítenek kapcsolatba lépni a társakkal és végrehajtani a feladatokat.

Amennyiben például a “PJ airsoft sisakot” vesszük fel, akkor nem mást képviselünk, mint az Egyesült Államok Pararescue Jumpers légierejének típusát. Igaz, az airsoftos verzió nem rendelkezik valós ballisztikai védelemmel, de erre nincs is szükség. Könnyebb anyagokból készülnek, a kényelemre és a külső megjelenésre, a játékbeli funkciókra összpontosítanak.

Milyen sisakot válasszunk?

Nincs kőbe vésve, hogy melyik a legjobb típus. Az viszont biztos, hogy bőséges a választék az airsoft termékeket illetően. Leginkább olyan darabot javasolt használni, amelyik kényelmes és testreszabható. Egyes darabok akár arcvédő résszel kiegészítve nyújtanak teljes fejvédelmet, így beltéri játékhoz is ideálisak.

Ezek tehát a fő szempontok: kül- vagy beltéren, milyen játékmenetben játszunk és persze mik a saját igényeink. Amennyiben este megyünk a terepre, akkor egy éjjellátó készülék és a kommunikációs eszköz is elengedhetetlen lesz. Még a színeket illetően is válogathatunk – mi azért a túlságosan feltűnő, rikító színeket nem tartjuk túl célravezetőnek.

Amit még érdemes figyelembe venni a felsoroltak és az egyéni preferenciák mellett, az a sisak súlya, formája és illeszkedése a fejre. Hiába a látszólag tökéletes darab, ha egyszerűen nem “passzol” hozzánk.

Airsoft sisakok, karabélyok és egyéb kiegészítők tárháza

Javasolt beszerezni a legkülönfélébb airsoft fegyvereket, sisakokat, egyéb eszközöket és kiegészítőket, taktikai felszereléseket is. Az Airsoftplaza.hu szakértői akár egy csomagban, kezdő, haladó vagy profi szinten is összeállítják nekünk. Hiszen nem olyan könnyű azt összerakni, ahogy elsőre tűnik. Idővel azonban talán már mi leszünk azok, akik tanácsot adnak a különböző airsoft darabokkal kapcsolatban az új játékosoknak.

Hirdetés