35 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapAbszolút PécsCsütörtökön mutatják be Pécs meséjét!

Csütörtökön mutatják be Pécs meséjét!

Dömör király és a mecseki mondavilág hőseinek történetét ismerhetik meg a kis és nagy pécsiek!

A Dömör király nevet viselő mesekönyv bemutatóját az Advent Pécs programsorozat keretében december 14-én, csütörtökön 17 órától rendezik a Művészetek és Irodalom Háza Eck Imre-termében. Az eseményen Császár Levente és Radnai Éva szerzővel, valamint Pál Rita illusztrátorral Majoros-Kovács Miklós újságíró beszélget – olvasható a Biokom NKft. honlapján.

A rendezvényen lehetőség nyílik a mesekönyv megvásárlására, illetve dedikálásra. A részvétel mindenki számára ingyenes.

A történet a pécsi szén megkereséséről szól. A könyv óriásokkal és törpékkel mutatja be Pécs mondavilágát. A mese főszereplője, András Pécs egyik első bányája, az András-akna után kapta a nevét. A fiú akárcsak a csillagszemű juhász, furulyájával bárkit képes megríkatni vagy megtáncoltatni, legyen szó a kantavári zsiványokról, Dömörkapu törpéiről, vagy éppenséggel a Mecsek óriásairól.

A városüzemeltetési vállalat hozzáteszi: a Pintér János Parkmegújítási Program keretében a volt vidámpark területén egy meseerdő kialakításán dolgoznak épp munkatársaik. Itt 12 tematikus állomáson is bemutatják a mese különböző fejezeteit. A projekt várhatóan jövő tavasszal készül el.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő