20 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletDöntöttek a pécsiek: a város nem lesz savgyarmat!

Döntöttek a pécsiek: a város nem lesz savgyarmat!

A Pécs Jövője Frakciószövetség közleményben számolt be a hasonló nevű egyesület által kezdeményezett, az akkugyárakkal kapcsolatos közvélemény-kutatás eredményéről. A közleményt az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

„A Pécs Jövője Egyesület áprilisban telefon kérte ki a pécsiek véleményét arról, hogy épüljön-e a városunkban akkumulátorgyár. A pécsiek döntése teljesen egyértelmű: a válaszolók 95 százaléka arra szavazott, hogy a városban ne épülhessen a környezetünket károsító akkugyár. A városban lakók elsöprő többsége nem engedi, hogy bárki ránk kényszerítsen egy szennyező, a pécsiek egészségére káros gyárat. Eldőlt: Pécs nem lesz savgyarmat!

A telefonos megkeresés során azt kérdezték a pécsiektől, hogy

  • Pécsnek bármilyen beruházást be kell fogadnia, ha a kormány úgy akarja, akkor is, ha az veszélyezteti a pécsiek egészségét, a talajt, a vizünket, vagy
  • Pécsett ne épülhessen mérgező akkumulátorgyár, és minden kérdéses beruházásról végső soron a pécsiek dönthessenek.

A megkeresésre válaszoló pécsiek nem hagytak semmi kétséget: 95 százalékuk a városvezető Pécs Jövője Frakciószövetséggel ért egyet.

Mi, a város vezetői ennek szellemében továbbra is egy élhető, zöld és okos Pécset építünk. Olyan beruházásokat igyekszünk a városba vonzani, amelyek fenntartható, tiszta és modern technológiát alkalmaznak.

Megvédjük a pécsiek érdekeit, egészségét, és számunkra az ő döntésük a legfontosabb. Nem hagyjuk, hogy a fejünk felett döntsenek, legyen szó akkumulátorgyárról, atomtemetőről vagy uránbányáról!

Mindenkinek köszönjük, hogy válaszolt a kérdéseinkre és válaszukkal segítették a munkánkat. Kedves pécsiek, köszönjük a megerősítést, folytatjuk, amit elkezdtünk.

Pécs jövőjét együtt építjük!

A Pécs Jövője Frakciószövetség”

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő