Hirdetés

A Misina Tetőpontot június 23-án manók lepték el, akiknek igazán gazdag programmal készültek. A manófutam előtt játékok és tetkókészítés, utána pedig egy hangulatos túra és kisvonatozás várt az óvodásokra.

A Misina tetején a napokig tartó kánikula után az esemény kezdetére jócskán visszahűlt a levegő, ráadásul a szél is erősen fújt. A manókat szerencsére ez nem riasztotta el, és ugyanolyan lelkesen vettek részt az óvodásoknak szervezett manónapon, mintha hét ágra sütött volna a Nap. Sőt, a futásnál még kellemesnek is hatott a hűs szellő.

A program központi eleme ugyanis a manófutam volt, amelynek keretében a kis-, középső-, és nagycsoportos óvodások külön-külön mezőnyben egy, illetve két kört futottak az egykori Misina Étterem felújított épülete körül. Voltak, akik szülei kíséretében tette meg a távot, a sportosabb indulók viszont egyedül vágtak neki, és előfordult, hogy még az iramfutó felnőtt manót is sikerült beérniük.

Az eseményt egyébként a Manó Egylet szervezte, a Pécsi Civil Keret támogatásának köszönhetően teljesen ingyenes volt, de előzetesen regisztrálni kellett. A nap persze nem csak a futásról szólt, az egész délelőtt mozgalmasan alakult. A futamok előtt a gyermekek csillámtetkót és lufiállatkát kérhettek, fejtörőket oldhattak meg, egy különleges szemüvegnek köszönhetően pedig azt is megtapasztalhatták, milyen fejjel lefelé látni a világot.

A futás után a túravezető-manók irányításával a kicsik lesétálhattak a Dömörkapuhoz, ahol már várta őket a kisvonat, amelyre, akinek kedve volt, egy szülővel felszállhatott.

Fotók: Csuka László

Hirdetés