10 C
Pécs
péntek, június 14, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletEgy pécsi általános iskola 34 pedagógusa is csatlakozott a NAT elleni tiltakozáshoz

Egy pécsi általános iskola 34 pedagógusa is csatlakozott a NAT elleni tiltakozáshoz

Eddig Pécsről a Janus és a Leőwey gimnázium tantestületének jelentős része írta alá a tiltakozó levelet, most a PTE 1-es számú gyakorló általános iskolájának 34 pedagógusa is csatlakozott hozzájuk. Pécsi általános iskolai tanárok, legalábbis egyszerre, ilyen nagy számban még nem csatlakoztak a tiltakozókhoz.

Az eredeti nyílt levél egyik fő állítása, hogy az új NAT tanár-, gyerek-, és nemzetellenes.

Az Iskola a határon Facebook-csoportban található bejegyzésben csak a 34 pécsi pedagógus neve szerepel és nem nevezik meg konkrétan az iskolát, de úgy tudjuk, hogy a pécsi egyetem 1-es számú gyakorló általános iskolájáról van szó.

Nemrég interjút készítettünk a pécsi Leőwey gimnázium magyartanárával, Kiss Georginával, aki elmagyarázta, mi az igazi baj az alaptantervvel.

Az új NAT mellett Pécsről eddig egyetlen pedagógus állt ki nyilvánosan. A pécsi Nagy Lajos gimnázium igazgatója, Bodáné Gálosi Márta azt mondtajó az irány.

Csütörtökön ott voltunk azon a fórumon, amelyen a NAT-ról beszélgettek pedagógusok, szülők, civilek. Itt többek között elhangzott, hogy a tanulók túlterheltek, a tananyag teljesíthetetlen, az eddigi módszerek pedig nem elégségesek arra, hogy a tanárok megfelelő tudást adjanak a diákoknak.

 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő