28 C
Pécs
vasárnap, július 21, 2024
KezdőlapKékhírekEgy rosszakaró telefonbetyár miatt zárták le a fél belvárost vasárnap este

Egy rosszakaró telefonbetyár miatt zárták le a fél belvárost vasárnap este

Sem fegyvert, sem elkövetőt nem talált a rendőrség tegnap este Pécs belvárosában – mint kiderült, ez nem is véletlen, az állítólagos fegyverest egy haragosa akarta bajba sodorni.

Ahogyan arról tegnap este beszámoltunk, Pécs belvárosában több utcát is lezárt a Terrorelhárítási Központ. A nem hivatalos hírek fegyveres bűncselekményről szóltak, a lezárás pedig órákon át tartott. Kérdéseinkre ma válaszolt a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség tájékoztatásából kiderült a szövevényes ügy lényege. E szerint tegnap egy férfi telefonált a rendőrségre. Bemutatkozott, majd arról számolt be, hogy mentális betegségben szenved, lőfegyvere van, és azt tervezi, hogy használni is fogja azt.

A bejelentés után ezért vonultak ki a rendőrök, majd csatlakozott a TEK is, és ezért zárták le azonnal a bejelentésben szereplő Megye utcát, és annak környékét. Az már a helyszínen derült ki, hogy a bejelentő nem tartózkodik ott. Az akció során a név alapján megtalálták a férfit, aki épp a munkahelyén dolgozott, azonban hamar kiderült, hogy a betelefonáló nem ő volt – minden bizonnyal egy haragosa élt vissza a nevével, és próbálta meg őt bajba sodorni.

A fentiekből következően szerencsére személyi sérülés nem történt, a Pécsi Rendőrkapitányság pedig jelenleg is közveszéllyel fenyegetés elkövetése miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő